CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

AUR, despre sfidarile presedintei Ungariei: ”Dormi linistit, romane, si viseaza ungureste”

7 comentarii / 2436 vizualizări / 22 mai 2022

Reacții tăioase după ce președinta Ungariei, Novak Katalin, a continuat gesturile provocatoare la adresa României, ea pozîndu-se azi alături de borna Piatra Secuiului, din Alba Iulia, vopsită în drapelul țării sale. Deputatul AUR Dan Tănasă, sugerează, sarcastic, pe Facebook, că poate ungurii ar trebui ajutați să vopsească pe de-a-ntregul munții Apuseni în roșu-alb-verde, profitînd de lipsa de bărbăție a guvernanților români.

”Au fost vremuri cînd mai-marii României aveau tăria să interzică vizitele președinților Ungariei, în momente nepotrivite. Au fost vremuri cînd liberalii și pesediștii propuneau printr-o lege interzicerea folosirii în orice fel a culorilor drapelelor altor state pe teritoriul țării, dacă ele ”aduceau atingere demnității, istoriei ori Constituției României”. E drept, cînd asemenea legi trebuiau și votate, pesediștii și liberalii își pierdeau curajul. Nu degeaba UDMR e stîlp post-decembrist al tuturor guvernărilor.
Au fost vremuri cînd politicienii își găseau curajul să condamne sfidările nerușinate ale ungurilor pe pămînt românesc. Din ce în ce mai multe și mai dese. Din ce în ce mai îndrăznețe!
Din cîte văd, acele vremuri au apus. Dați-le, domnilor guvernanți, o bidinea imensă și o cisternă de vopsea, să văruiască întregi Apusenii în roșu, verde, alb. Măcar să știm o socoteală. Și ajustați, eventual, și Imnul de stat: ”Dormi liniștit, române. Și visează ungurește!…”” scrie deputatul. (B.T.I)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Acestea sunt teste pentru Romania!
  Trebuie sa avem oamenii potriviti la locul cu pricina.
  Diplomatia sa si faca treaba si sa dea replica necesara.
  Noi cetatenii sa fim constienti de drepturile noastre nationale, sa ne purtam cu demnitate si sa fim constienti ca asta este tara noastra. Cine ne ofenseaza sa primeasca imediat corectiile necesare. Ungurii daca vor mai mult pamant, sa se intoarca in stepa de unde au venit. Pe baza prieteniei cu rusii (..asta de rit nou) sa ceara dreptul de a se intoarce in locurile natale. E foarte mult teren acolo si cam nelocuit.. E chiar in paragina. Ce culturi de grau si floarea soarelui ar putea ei sa cultive acolo..

  • Pana nu intra Serbia in UE sau macar 1/2 din Ucraina, romania nu va avea vreodata nici macar bile de tantar sa schitzeze in gand un raspuns, dar sa dea unul pe masura atacului si asimetric.

   Iar aluatul celor ce compun statul roman este unul corupt, furacios, lenes, tradator, nemernic, neprofesionist/inept la locul de munca. Timpul trece, leafa merge, pensia speciala se incaseaza iar poporul roman se muta la sparanghel, romanica se muta in istorie.

   La noi, a fi sluga in colonie cu mai multi stapani inseamna „securitate, economie, etc” (de parca Stapanul de sclavi ar muri pentru sclavii sai de pe plantatie, in ce univers alternativ SF traiesc astia nu stiu).

 2. Dacă tot s-a apucat madam președinte de la moghiori de vizitat locuri istorice, îi recomandăm să depună o coroană și la Ip și Trăznea, dacă o ține instalația…

  • Madam Katalina se inchina doar la Horthy, Orban si Putin, ei merg in linia exterminarii etniei romane si evreiesti, asa cum au facut 1000 de ani.

   • Ce comentarii de mahala ! Tu te inchini la Stalin !

 3. Respect pentru domnul Dan Tanasa, specializat pe problema ungureasca. Problema iredentismului maghiar nu se va rezolva niciodata. Maghiarii au in ADN lupta pentru identitatea lor etnica. Romanilor le lipseste instinctul de conservare. Putinii conationali care mai misca pe aceasta tema nu fac decat sa intareasca regula de baza.
  Ungurii astia au facut scandal in Romania cam de fiecare data cand tema discutiilor interne trebuia deturnata de la ceva mult mai important. Basescu a fost un manipulator perfect pe tema ungureasca.

 4. Problema e simpla, se rezolva cu pwla… ma ofer sa imi bag pwla in toate gauricile d-nei Katalin! Ria, Ria, Blenoragia!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998