CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

AUR somează ministrul Mediului să repare dezastrul ecologic de pe balta Pasărea

0 comentarii / 1328 vizualizări / 6 martie 2024

Situația incredibilă din mai multe comune ilfovene, unde localnicii nu mai pot respira normal din cauza poluării cu dejecții a bălții Pasărea determină AUR să ceară măsuri urgente guvernului.

Într-o interpelare parlamentară către ministrul Mediului, Mircea Fechet, deputatul AUR Adrian-George Axinia semnalează că ”balta Pasărea a ajuns un veritabil canal de colectare a dejecțiilor, iar cetățenii din Tunari și împrejurimi nu mai pot respira, efectiv, din cauza mirosurilor pestilențiale, fiindu-le afectat un drept fundamental și constituțional, acela de a trăi într- un mediu sănătos. Poluarea, istorică de altfel, are loc în zona unui canal colector, săpat în perioada comunistă pentru a drena excesul de apă din sol, care este gestionat de Ministerul Agriculturii.
Prin urmare, dle ministru, dle director general, vă rog să luați toate măsurile necesare pentru a respecta dreptul constituțional la un mediu sănătos al locuitorilor din zonă și să îmi comunicați următoarele: ce acțiuni imediate ați desfășurat pe teren pentru a identifica sursa poluării, ce instituții ați implicat, dacă ați efectuat controale la stația de epurare de la Otopeni, care este mult subdimensionată pentru numărul locuitorilor arondați și care au fost consecințele acestora, precum și ce soluție viabilă propuneți pentru surplusul deversat în diverse canale”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998