CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Aurescu dă vestea mare: România pregătește importuri de sute de mii de muncitori asiatici

30 comentarii / 6321 vizualizări / 31 iulie 2022

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a făcut zilele trecute o informare în guvern care ar explica, în opinia noastră, inflamarea spiritelor la București după declarațiile anti-imigranți ale lui Viktor Orban. Mai precis, Aurescu a anunțat deschiderea de misiuni diplomatice românești în state precum Nepal, Bangladesh ori India, menite să faciliteze importul de muncitori din aceste țări, numai în acest moment existînd o cerere de 100.000 de oameni.

Aurescu a prezentat în ultima şedinţă de guvern, la solicitarea premierului, o notă de informare cu o serie de măsuri care vizează îmbunătăţirea serviciilor consulare, inclusiv prin consulate mobile:

„Am luat măsuri pentru organizarea mai bună a acelor consulate mobile, itinerante. În acest an am prevăzut în planul nostru de acţiune 161 de astfel de misiuni, deja s-au efectuat 187, care au prestat deja 21.502 servicii consulare. Pentru că problemele principale se referă la acordarea vizelor de muncă, aşa cum bine ştim, a fost organizată în perioada aprilie-iulie o misiune consulară itinerantă în Bangladesh, la Dhaka, care a reuşit deja să acorde peste 5.400 de vize de muncă.

Şi avem în pregătire o misiune similară în Nepal, pentru că Bangladesh, Nepal, India sunt sursele de forţă de muncă străine cele mai importante”, a mai declarat Aurescu.

Faţă de acest subiect, premierul i-a solicitat o intensificare a activităţii, având în vedere că solicitarea de la mediul de afaceri este de aproximativ 100.000 de lucrători.

Totodată, Aurescu a menţionat măsurile luate pentru a realiza un nou sediu al ambasadei României la New Delhi. „De exemplu, pentru a lărgi spaţiile de lucru, am alocat personal suplimentar, a fost trimis personal şi din centrală (…) am beneficiat de sprijinul colegilor de la Ministerul de Interne cu personal detaşat”, a explicat el, conform Agerpres. (B.T.I.)

foto: Asianews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

30 Comentarii

 1. Brava, popor român! In loc să puneți mâna la muncă, vor veni alții să muncească aici și să vă ia casele, nevestele, pământurile.

  • @Ion
   Nu e vorba de munca care sa-ti asigure ,,securitate și prosperitate”. Ci de munca pentru subzistenta, ca-n economiile naturale. Avem milioane de romani care muncesc dar care sunt saraci. Nu muncesc suficient? Sau ,,mediul de afaceri” le exploatează munca intr-atat încât rămân cu praful de pe toba? Oare cum se face ca o tara saraca precum România are cele mai mari taxe pe munca din UE? Simplu. Statul nu taxează suficient ,,mediul de afaceri”. Pentru ca nu se poate pune cu ,,mediul de afaceri”, care-i puternic și organizat. Si care mai și controlează statuletzul. Statuletzul se pune cu munca, care-i dezorganizata si vulnerabila. Iar la solicitarea ,,mediului de afaceri”, statuletzul a desființat și partidele de stanga, desi unele se screm din răsputeri sa para astfel. Liderii lor taxeaza multinationalele si impun impozitul progresiv doar în campania electorala.

   • Asa este !

  • Ioane, tu nu intelegi ca astia sunt adusi CA SA FIE DATI AFARA si ultimii romani care mai muncesc cu carca in rRommnistan si nu s-au tirat in Germania la sparanghel? (oamenii aia de care toti isi bat joc, dar toti au nevoie si ii trateaza ticalos)

   Exact aceleasi politici degenerate practicate in Occident importa si Romania, politicile bune nu le copiaza, doar pe cele proaste le copiem. Noi nu luam exemplul Ungariei, Poloniei, Israelului, Japoniei, Coreei, Vietnamului, noi importam modele depasite si defectuoase, fumate.

   Era altceva si normal daca Romania deschidea portilor pentru basarabeni, romanii deportati din spatiul ex-URSS, moldovenii din Rep. Moldova, ucraineni, sarbi, muntenegreni, macedoneni, aromani din Balcani.

   • ?????????????

 2. ,,Mediul de afaceri” solicita forta de munca ieftina, iar guvernanții noștri livrează asa ceva de 30 de ani. Cine vrea sa câștige mai mult poate sa plece în străinătate, mai ales ca același ,,mediu de afaceri” ar cam vrea și lichidarea sistemului public de pensii. Din moment ce tinta e forta de munca ieftina, sa nu ne mai miram de catastrofa din sistemul de educatie si nici de faptul ca sistemul a ajuns pe mana a fel de fel de oligofreni pilotati de acelasi ,,mediu de afaceri”. Care te vrea prost ca sa nu poti sa ceri peste minimul pe economie. Si care te vrea plagiator daca intentionezi s-ajungi demnitar. Oare de cati indieni si nepalezi o avea nevoie ,,mediul de afaceri” – ala din Germania, Austria, Olanda și Franta – care se face ca plătește taxe la stat în Romanica? Cu cateva milioane susții si pensiile speciale de la Bruxelles.

  • +1

 3. Pe ”solid news” este un interviu al lui C. Gușă cu Mircea Coșea. Acesta ne spune ca ne vom pierde tara, RO fiind supraindatorata. A aparut o lista cu tari in faliment, printre care si RO, singura tara din Europa, alaturi de tari din Africa. Ne indatoram mult si la dobanzi f mari. Pe Ceausescu l-am omorât pt ca a platit datoriile. Ăstora ce ar trebui sa le facem?

  • Aia erau romani? Brucan si Petre Roman erau romani?

   • Causescu

    Criminalul Ceausescu Nicolae nu a fost omorat, ci sosia lui a fost executata. Ceausescu a murit 10 ani mai tarziu in Cuba. Dar marlanilor le place sa-l victimizeze pe dictatorul ceausescu.

    • jigodie idioata, esti un rahat de PanCur

     • Categoric esti un marlan ceausist nascut in materie fecala, atat timp cat doar despre asta vorbesti, asta ai in minte si-n gura. Huligane, nu insulta asemeni unui animal, daca ai alte pareri spuneti-le civilizat si argumentat.

     • Inpolitics, de ce acceptati asemenea indivizi ce batjocoresc doar acest site.

     • Mânca-l-ai pe Ceauşescu mort, ce-a mai rămas din el, hoitarule PanDuru cu Curu.
      Ce să discuţi „civilizat si argumentat” cu un cretin care spune că „Ceausescu a murit 10 ani mai tarziu in Cuba“ si de cum posteaza ii face din start pe ceilalti „mârlani“, PanDurule Curule?
      El atacă o postare decentă făcând pe alţii mârlani dacă aceia nu-l urăsc pe Ceauşescu şi tot el plesneşte ca un cur băşinos zemos dacă i-o dai pe măsură.
      PanCuru Duru!

    • Asa zisa revolutie din dec.1989 a fost o enorma inselatorie, inselatorie care a permis securtatii ceausiste sa preia intreaga putere,in mod criminal , cu consecintele de azi in Romania. Grav este ca sunt in tara cocalari asemeni si huliganului PanDuru Cu Curu Are Diaree In Cap, care fara sa gandeasca cred miniunile doar pentru ca mintealor nu gandeste. Iata aici interviu publicat în patru numere consecutive ale revistei „Expres Magazin“, – 10-14-24 şi 31 iulie 1991 – publicistei şi autoarei de documentare TV Malgosha Gago.https://historia.ro/sectiune/general/scenariul-cu-fuga-lui-ceausescu-e-fals-de-la-a-583620.html

     • Deasemeni dezhumarea dictatorului criminal comunist ceausescu nicolae s-a facut in mare secret ca si cum nu era in interesul noiiputeri sa se stie adevarul. https://www.libertatea.ro/stiri/primele-fotografii-de-la-deshumarea-dictatorului-acesta-este-scheletul-lui-ceausescu-490163

     • Bate campii cocalarul si crede ca astfel el combate „miniunile” (minune e ca n-a crapat pana acum de foame un prost idiot ca el, dar poate ca e hranit de la bugetul de stat degeaba) cu presa si „stiri” senzationaliste de tabloid, preluate de la tiganca Malgosha Gago, o vanzatoare de spectacol / istorie fiction, „jurnalist străin“ fără CV, care ar fi stat la revoluţie la Aeroportul Otopeni in noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, de unde a pătruns toate tainele ce se întamplă şi despre Ceauşescu mai tare ca oricine.
      Numai un cretin ca PanDuru cu Curu zice ca ala deshumatul nu era Ceausescu.
      Numai un cretin sau alt tip de psihopati sunt si plini de importanta cand dau cacaturi si diarei din ei.
      Unul e al nostru PanDuru / PanCuru.

 4. In țara asta s-au platit până acum 500mil Euro pentru cei cu pensii sub 2000lei- bani împrumutați. S-au platit peste 200mil. Euro pentru refugiații din Ucraina- bani împrumutați. Se plătesc anual peste 300mil euro pentru asistență socială unor trântori care nu sunt dispuși să muncească. Dacă pot primi bani fără muncă, de ce să muncească. Aducem asiatici, pe care trebuie sa îi plătim, să le asigurăm diverse condiții, cu condiția să nu deranjam trântorii asigurați social.
  Împrumutați, băieți, împrumutați pentru a susține trântorii și”defavorizații” pentru că o să rămânem cu ei. Elitele, medaliații de la olimpiade pleacă.

  • Chletuielile cu „prestatiile sociale” nu sunt indemnizatii pentru asistatii sociali.
   I-ati bagat la socoteala si pe cei 3,7 milioane de copii care primesc alocaţie de stat pană la 18 ani (sau pană cand termină liceul), ca si cele 1,55 milioane persoane cu dizabilităţi sau persoane care îngrijesc oameni cu dizabilităţi. Sau persoanele aflate în concediu de creştere a copilului.
   Asistatii social primesc doar vreo 150 de lei pe luna. Pe astia ii urati asa de tare? De la astia a saracit Romania?

  • @Adrian
   Uita-te la ce spune statistica oficiala a UE pe 2020. Ma refer la Eurostat. Media cheltuielilor sociale raportate la PIB în UE e de 23%. In Romania, cheltuielile sociale reprezinta sub 15% din PIB. Deci Romania cheltuie putin spre foarte putin cu asistatii social. Dar naratiunea cu ,,asistații sociali” e pe placul ,,mediului de afaceri”. De ce? Pentru ca acesra are profituri mai mari dacă se debaraseaza de ,,cheltuielile sociale”. E logic. Iar motivul pentru care România se imprumuta pe banda rulanta, e pentru ca nu poate taxa ,,mediul de afaceri”. Știai ca Romania are cea mai scazuta capacitate fiscala din UE? Ca, adica, statul local face cei mai putin bani din UE raportat la economie? Asta nu inseamna ca daca statul ar face mai multi bani i-ar cheltui mai bine. Avand in vedere calitatea administratorilor locali, am mari îndoieli in privinta asta. Problema e ca nu face bani. Si de aici ar trebui pornita discutia. Partea si mai nasoala e ca nu face bani de vreo 25 de ani, nu de ieri de azi. La cum arata lucrurile, sunt șanse mari ca statul sa facă la fel de putin bani și peste 25 de ani. De asta naratiunea cu ,,asistații” va fi mereu armata, ca-i mai facil sa asculți povesti decât sa te uiți la cifre și sa te documentezi.

  • Se mai platesc lunar, cca 600 mil euro pentru salariile si pensiile magistratilor.

 5. O sa fie tot mai greu pentru un roman educat si cu oarece mandrie sociala sa lucreze in tara sub actualul Cod al Muncii facut de germani, asa ca se vor orienta mai spre vest, unde munca lor calificata e mai bine retribuita ..”afaceristii romani” (?!) stiu asta si cauta munca necalificata si prost platibila pe coclauri…plus ca e nevoie si de un electorat (rezolvam si cota de emigranti obigatorie, ii integram rapid) mai umil si mai fara pretentii in conditiile in care viitorul e sumbru, cu copiii neterminatilor asteptand sa preia ce bruma de putere le mai ramane…Ma gandeam ca vor ramane ei cu ei, dar, pare ca au gasit o solutie, asa cum s-au imprumutat, de la Basescu incoace, numai ca nu mai aveau ce fura…
  P.S. Cu schimbarile climatice si foametea agricola anuntata, ma asteptam ca macar capsunarii si sparanghelionii sa ramana acasa, dar, cred ca-si gasesc de lucru, tot in vest, prin uzinele de „”produs verde””

 6. Aurescu precis nu e roman, asa ca tine cu neamurile lui, nu cu romanii.
  Daca-l cauti la origini, Haurescu e singur conlocuitor-inlocuitor.

 7. Tot timpul jegosii care sunt la conducere vor încerca să ațâțe diferite categorii sociale unele împotriva altora!
  Sa ne înțelegem nu sunt de acord cu pomenile sub nicio forma! Punct!
  Dar tb sa existe o plasa de siguranță pentru anumite categorii!
  Problema este ca sloboziții din frunte vor sa ne distragă atenția de la furatul pe care îl practica împreună cu reprezentanții mediului de afaceri! Iar cea mai buna metoda este asta! E vina sarantocilor care trăiesc din bugetul nostru ca economia se duce de râpă! Nu noi care dam contracte cu dedicație sau cumpărăm fiare vechi de Robinet devalizat bugetul!
  Morții mamelor lor!
  Asta este valabil pt toate partidele!

 8. Asta e politica liberala. Au hotarat ei ca nu platesc mai mult de 400- 500 euro / muncitor. Pentru banii astia trebuie sa vi in 3 schimburi, 7 zile pe saptamana si sa lucrii (benevol) 12 h pe zi. Asa pretind arendasii pe care i scot la inaintare patronatele. N ai incotro daca vrei banii aia.
  Si asa, sunt in stare, la televizor sa convinga opinia publica ca asta i solutia salvatoare.
  De cand am inteles, asta cu ideologia liberala, am inteles si de ce i o bagat comunistii prin puscarii. Vremurile acelea se vor repeta!

 9. Noi romanii, daca ne predam si am predat tara pe tava strainilor, economie+institutii+industrie+utilitati+resurse+locuri de munca+resursa umana, invatam limbi straine, lucram afara sau pentru extern, atunci pentru ce mai luptam noi cu rusii? sau cu turcii? sau cu ungurii? sau cu chinezii? Care mai este rostul? Ce miza avem?

  Finantam armata romana si serviciile „romanesti” ca sa ce? Ca sa aparam clanurile interlope tiganesti, sarbesti, ucrainene? milioanele de tigani ilegali pe ajutoare sociale? Sutele de mii de pakistanezi, vietnamezi, nepalezi, africani adusi ca sa fie dati afara romanii de la munca, sa scada salariile si asa mici din constructii si alte domenii? Paradele LGBT? Invadatorii musulmani ? Refugiatii straini (in Romania avem refugiati de peste tot, nu numai din Ucraina) ?

  Pentru cine, pentru ce? Toate eforturile din trecut si din prezent devin ilogice. Pentru ce popor, pentru ce tara ne mai luptam? Pentru Romania si pentru romani CLAR nu. Atunci pentru cine si pentru ce?

  Avem mai multi straini in tara decat forte de ordine. Cum ii scoatem din tara? Cum ii controlam? De unde stim noi cine sunt ei, unde se duc, unde se afla, ce fac? Cum ii controlam?
  Sunt aceste decizii in interesul cetatenilor romani SAU a unor grupuri de patroni avari ce fac lobby pe langa coruptii-tradatori din Guvern si Parlament?

  A intrebat cineva pe romani daca vor straini? Este constitutional sa aduci populatii straine in Romania?

  Aceste intrebari sunt peste inteligenta oricarui politician, bugetar, pensionar special si alte forme de paduchi care au distrus si continua sa distruga Romania.

 10. Exact cele mai puturoase rase de pe planeta….cine nu a lucrat cu ăștia ….înseamnă că sunt varza și habar nu are la ce se înhamă..

 11. Aurescu trebuie bagat in puscarie.

  • Eu si alte cateva milioane (vreo-13-14).

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998