CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Austria ne stinge lumina Schengen: Admiterea României nu are sens

8 comentarii / 3366 vizualizări / 3 decembrie 2022

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, afirmă că în acest moment admiterea României şi Bulgariei în Schengen nu are sens, într-un interviu acordat ziarului Kurier.

„Pentru noi se aplică decizia conform căreia credem că are sens să includem Croaţia şi să nu includem acum Bulgaria şi România. Este important – în cazul sistemului de azil, reţineţi – ca trei aspecte de bază să funcţioneaze: protecţia frontierelor externe, refuzurile şi distribuirea. Adevărul este că multe lucruri nu funcţionează în aceste domenii. Şi de aceea trebuie să continuăm să muncim şi să luptăm”, a afirmat ministrul austriac de interne în interviul acordat Kurier, întrebat despre posibilul veto al Austriei cu privire la aderarea celor trei ţări la spaţiul Schengen, conform News.ro.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Nesimtirea Sa Imperiala Habsburgica nu e multumita cu petrolul si finantele Romaniei. Nu am asteptari de la cei care au dat umanitatii cel mai detestat individ din istorie si care are in continuare acolo urmasi ideologici. Intrebarea ar fi cum suporta UE o natie atat de xenofoba si rasista. Shame, shame, shame Oster Reich.

 2. Jeguri ipocrite! Mai multi imigranti intra pe filiera Croatia ,Slovenia sau Ungaria dar ,,,,porcii tot porci!Ce-or mai vrea??????

 3. Asta e problma ? Interzis tăierea pădurilor de către criminala Holzindustrie si controale la sânge la Erste Bank și OMV. Joiane, hai, fă și tu ceva pentru țara care te-a ales peședinte, măh nemernicule. În austria nici primar de cumonă nu te alegeau.

 4. Minunea numita “spatiul Schengen”, nascuta in urma acordului din 1985, respectiv a conventiei din 1990 – din localitatea cu acelasi nume – este o conventie incheiata intre state CATOLICE!!!
  Ortodoxa Romanie si ortodoxa Bulgarie nu au ce cauta in acest aranjament… asa ca oricat am vinde si ne-am vinde, tot pe dinafara vom ramane! – credeti ca este intamplatoare avizarea cvasi-unanima a Croatiei… unde peste 86% din populatie este catolica!?
  Exceptand Grecia – care, by the way, NU ARE NICIO FRONTIERA COMUNA CU VREUN STAT MEMBRU UE!!! – toate celelate statele membre Schengen SUNT CATOLICE!
  Hai noroc si un praz verde!… aviz PROSTILOR care – cica – guverneaza!
  Tot nu v-ati prins ca traim, in continuare, in epoca CRUCIADELOR?!… care nu au luat niciun moment de pauza (in Ukraina, tot la o cruciada asistam: intre ortodoxie si perversul catolicism!)

  • Grecia are frontiera, la Nors, cu Albania,Maceedonia si Bulgaria.
   Aceasta mica scapare nu schimba sensul afirmatiilor dvs !
   Eu cred ca aveti dreptate !

 5. Are dreptate dl. Iacob. Austria are poziția ei. Întrebarea este de ce nu au reușit ai noștri să rezolve problema și ce fac dacă votul va fi negativ . sau mai rău retrag candidatura de pe ordinea de zi. Concret. Țara vrea „sânge”.

 6. Iohannis Drujba Austriaca trebuie trimis la plimbare. Si PNL-ul lui peste prajit…

 7. ..cu panaramele astea de habsburgi altfel trebuie discutat. Lista cu firmele austriece, nu mai primesc materie prima (lemn cu precadere), monitorizate strict si santajate dur, asa cum fac ei.. Sa vedem daca tot asa vorbesc, in noile conditii..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998