CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Avem un interlop. Cum procedam? Basescu, Bercea Mondial, JFK si Sinatra…

0 comentarii / 1867 vizualizări / 21 iunie 2014

Traian Băsescu a ieșit la rampă ca ”un mare bărbat de stat” (Cristi Diaconescu dixit) pentru a explica, printre lacrimi, că frățiorii ți-i dă Dumnezeu și că, da, și pe el l-a deranjat anturajul fratelui Mircea. O fi fost mesajul măreț și glorios, problema României nu e, însă, anturajul lui Mircea Băsescu, ci al lui Traian însuși, partenerul de chiolhane televizate al lui Bercea Mondial.

Să oferim o mică mostră de ceea ce înseamnă un președinte responsabil și atent cu imaginea sa și a instituției.

În 1962, John F. Kennedy a acceptat să viziteze casa bunului său prieten și susținător Frank Sinatra, în Palm Springs, prilej pentru artist să construiască o întreagă nouă aripă, să facă pregătiri de zeci de mii de dolari șamd. Sinatra visa ca aripa unde ar fi adăstat JFK să primească numele ”Casa Albă a Vestului”, o mare onoare pentru el, dar a primit o grea lovitură.

JFK și-a anulat în ultima clipă vizita la Sinatra, după ce fratele său, procurorul general al SUA, Bobby Kennedy, i-a arătat o poză în ziare în care Sinatra se îmbrățișa cu Sam Giancana, temutul lider mafiot, un Bercea Mondial american.

Pentru că nu a vrut să își apropie imaginea de cea a unui artist cu relații atît de controversate, Kennedy a trecut și peste prietenia care îl lega de cîntăreț, și peste sprijinul pe care acesta îl acorda constant Partidului Democrat, ba chiar a marcat public distanțarea de el alegînd să tragă în gazdă la marele rival Bing Crosby.

Sinatra a fost atît de afectat de boicotul prezidențial încît și-a vărsat năduful pe cumnatul președintelui, actorul Peter Lawford, care îi era coleg în legendara trupă de actori Rat Pack și care avusese ideea cu vizita la Bing Crosby. Supărarea lui Sinatra a marcat și începutul sfîrșitului pentru Rat Pack, o trupă care în anii 60 ținea afișul Hollywoodului și al Vegasului, în egală măsură.

O poveste din care Băsescu ar putea să învețe ce înseamnă să păstrezi imaculată cu orice sacrificiu imaginea președinției unei țări și ce înseamnă sfatul potrivit dat la momentul potrivit rubedeniilor pe cale să cadă în păcat. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998