CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Aventurile bravului domn Remdesivir. Sau de ce e Romania mereu coada

19 comentarii / 4299 vizualizări / 21 octombrie 2021

O scurtă cronologie a pandemiei ne explică motivele pentru care România e mereu în coada clasamentelor, indiferent la ce. A fost nevoie de un an și opt luni de Covid 19 pentru ca distinși guvernanți de dreapta nu doar să descopere că morții patriei nu a avut șansa medicamentelor salvatoare. Ci chiar să fie indignați de absența leacurilor. Se poate mai multe de atît?

6 februarie 2020
China a aplicat pentru patentarea unui nou medicament experimental, remdesivir, care pare a fi unul dintre cei mai promițători candidați, indicând un nivel ridicat de eficacitate în timpul primelor teste.

19 martie 2020
Bruce Aylward, director adjunct OMS, citat de Le Monde, spune: „Nu există actualmente decât un singur medicament la care ne gândim că ar putea avea eficienţă, Remdesivir”.

18 aprilie 2020
Antiviralul Redemsivir, produs de americanii de la Gilead, ar putea fi produs şi în România, dacă va fi nevoie, potrivit celui mai mare producător de medicamente din țara noastră. Redemsivir este unul dintre medicamentele care dau rezultate bune în tratarea pacienţilor cu COVID-19, cu o formă severă.

29 aprilie 2020
Testele clinice arată că Remdesivir accelerează recuperarea pacienţilor cu forme avansate de Covid19. „Pacienţi spitalizaţi cu forme avansate de Covid-19 şi simptome pulmonare care au primit Remdesivir s-au recuperat mai rapid decât pacienţi în situaţii similare supuşi unei proceduri placebo, conform analizării preliminare asupra datelor obţinute printr-un studiu clinic aleatoriu efectuat pe 1.063 de pacienţi, iniţiat pe 21 februarie”, anunţă Institutele Naţionale pentru Sănătate din SUA (NIH).

1 mai 2020
Medicamentul Remdesivir, autorizat în SUA penru tratarea pacienţilor care au coronavirus

18 mai 2020
Reuters: UE ar putea autoriza vânzarea Remdesivir ca tratament anticoronavirus înaintea SUA

1 iulie 2020
Statele Unite au cumpărat aproape întreaga rezervă globală de Remdesivir, unul dintre singurele două medicamente dovedite că ar funcţiona în tratarea Covid-19, potrivit The Independent.
Remdesivir, un medicament utilizat anterior împotriva Ebola, a demonstrat că reduce timpul de recuperare pentru pacienţi infectaţi cu Covid-19. Acesta este produs în exclusivitate de gigantul farmaceutic Gilead Sciences.

11 iulie 2020
Protocolul oficial de tratament anti-Covid-19, aprobat de Ministerul Sănătăţii, a rămas neschimbat, astfel că nu toţi bolnavii au acces la Remdesivir, deși un studiu recent arată că acest antiviral reduce în procent mare riscul de mortalitate în cazul pacienţilor infectaţi.

24 iulie 2020
Mel Gibson spitalizat și tratat cu Remdesivir, după ce a fost diagnosticat cu infecție cu noul coronavirus.

29 iulie 2020
Comisia Europeană (CE) a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru a asigura doze de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir, pentru a fi asigurat tratamentul pentru 30.000 de pacienți cu simptome severe de COVID din UE.

10 octombrie 2020
Ungaria devine producător de Remdesivir, medicamentul principal în tratarea COVID-19

14 octombrie 2020
Cazanciuc: În loc să cumpărăm Remdesivir, am putea să cumpărăm licența și să îl producem noi

15 octombrie 2020
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că anul acesta sau anul viitor ar fi imposibil ca medicamentul Redesivir, pentru bolnavii de COVID-19, să poată fi produs în România, deoarece este nevoie de o linie specială de producție, pe care producătorii români de medicamente nu o au.

Liniște timp de un an de zile. Apoi….

21 octombrie 2021

Deputatul PNL Mureş Ervin Molnar, interpelare parlamentară către ministrul Sănătății:
„Sunt convins că un număr considerabil de vieţi puteau fi salvate dacă spitalele noastre dispuneau de flacoanele necesare de Remdesivir. De asemenea, l-am întrebat pe ministrul Sănătăţii cum apreciază evoluţia pandemiei, în contextul în care sistemul naţional de sănătate este total depăşit în acest moment. Cred că este nevoie de măsuri urgente pentru a rezolva deficienţele din sistemul de sănătate, astfel încât populaţia să aibă cât mai puţin de suferit, iar cât mai mulţi bolnavi să fie salvaţi”.

Le-a luat doar un an și opt luni. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Spitalele noastre il mai au inca pe stoc. Doctorii romani au facut rapoarte si au aratat ca este cam… ineficient. Este un medicament la producerea caruia a colaborat si Fauci. Este f scump si a fost impus si supraapreciat. Acum sunt alte medicamente eficiente care nu sunt autorizate in RO, de ex ARBIDOL. Sunt studii si pt albastrul de metilen si acetil-cisteina. Elvetienii au conceput anul trecut un tratament cu albastru de metilen, f bun pt forme grave. La noi nu s-a vorbit despre asta niciodata.

  • Am scris mai sus un comentariu: a fost declarat ineficient de catre OMS inca de anul trecut si da, aveti dreptate, a fost mereu in spitalele romanesti. Probabil ca eram singurii care il mai cumparau si inca il mai cumpara.

  • Ion are dreptate, acest Remdesivir este total ineficient!Arbidolul (umifenovir) a fost propus, la un moment dat, in schema de tratament Covid, dar nu s-a gasit niciodata in spitale!De fapt, in acest moment, nu se gaseste mai nimic in cantitati suficiente.Inca ceva :protocoalele de tratament indica sa se astepte cateva zile pana cand unui pacient sa i se admnistreze antivirale.Drept urmare, mor cu zile!

 2. ARBIDOLUL RUSESC ESTE PARACETAMOLUL ENGLEZESC …SAU CEL ROMANESC IMBUNATATIT UN PIC

  • Deja există o piață neagră a arbidolului. Se vinde pe OLX cu 100 lei nu știu cât. De ce? Pentru că legendă. Românii abia așteptau după casetele VHS să mai cumpere ceva pe sub masă. Bun de tot. E interzis în Europa, deci e beton. Rușii mor cu miile pentru că exportă arbidol.

  • Ioane, daca ai sti ce este paracetamolul, nu ai mai face afirmatii aberante:
   „acțiune analgezică și antipiretică”
   Pe cand Arbidolul este ANTIVIRAL…. pricepi diferenta? Daca nu, imi pare rau.

  • Exact Liviu. Vroiam si eu sa spun acelasi lucru. Remdesivirul este cea mai mare frauda a pandemiei. Gilead a manipulat studiile din care nu a reiesit nimic mai niciodata. Ivermectina are rezultate mai bune in clasa ei de utilizare anti-Covid decat remdesivirul.

 3. In loc de remdesivir, mai bine dl BTI s-a uita la ASPIRINA.

  mar 2021
  Aspirina are efecte antiinflamatorii, antivirale și anticoagulante, toate aceste trei manifestări fiind întâlnite și în boala COVID-19, a enumerat dr. Radu Țincu premisele de la care a pornit studiul israelian.

  „Cercetătorii din Israel au concluzionat că încă este prea devreme ca să tragă o concluzie în legătură cu această aspirină și cu protecția pe care o poate oferi pacienților cu COVID-19. Studiile sunt încă în desfășurare. Însă au plecat de la ideea că îmbolnăvirea cu COVID-19 descarcă și eliberează acele citokine proinflamatorii, pe care deja le cunoaștem cu toții, numite furtună de citokine, și, în momentul în care ai un exces de inflamație, s-a plecat de la ideea că aspirina în primul rând este un antiinflamator, reduce inflamația. Pe de altă parte, sunt studii care spun că ar avea și efecte antivirale, prin faptul că scade nivelul de prostaglandină E2 și crește sinteza de interferon, care este o moleculă care ne protejează împotriva infecțiilor virale. Știm, de asemenea, că la pacienții cu COVID-19 apare o inflamație a vaselor de sânge, care favorizează agregarea trombocitelor formarea de cheaguri de sânge, aspririna fiind un antiagregant plachetar și având efecte anticoagulante.

  Plecând de la aceste trei idei legate de efectele aspirinei, cercetătorii din Israel au realizat un studiu observațional pe 10.000 de pacienți în perioada februarie – iunie 2020 și au observat că cei care luau cronic aspirină – vorbim de doze mici de aspirină, 75-100 de miligrame – au avut un risc mai mic cu până la 30% de a se îmbolnăvi cu COVID”, a declarat Radu Țincu la Digi24.

  oct 2021
  JPOST: Aspirin lowers risk of COVID: New findings support preliminary trialThe treatment reduced the risk of reaching mechanical ventilation by 44%. ICU admissions were lower by 43%, and an overall in-hospital mortality saw a 47% decrease.

  • De ce spun ca mai bine s-ar uita la Aspirina? Pentru ca cifrele indicate de cele doua studii independente (unul in Israel, altul in SUA) sunt cu mult, mult mai impresionante decat ce a reusit vreodata sa prezinte remdesivirul in manipularile Gilead.

 4. Nu ca zic, dar vreau sa spun – adica totti „conspirationistii”, dusmanii popoarelor , antivaccinistii „needucati”, etc… aveau dreptate cand urlau ca „spitalul e moartea”, ca oamenii nu primesc niciun tratament?! Chiar, nu i se pare nimanui aiurea ca niciun „expert in pandemie”, „specialist” brevetat de posturi TV nu recomanda vreun tratament si lasa medicii de familie sa se descurce cu „infectarile usoare” ?!.Au tratat oamenii cu „protocol” si au golit farmaciile de orice antiviral in pandemie, dar, vinovati sunt antivaccinistii?! Pai, daca e sa cautam vinovati, dupa sparanghelionarul sef Iohanis, eu as trece „esentialii”, ca romanul n-are incredere in „auttoritati”, dar se ghideaza-n viata dupa slugile ei, asa ca s-a uitat peste gard si a tras propriile concluzii cand vecinul (neamul, prietenul, dusmanul…) „esential” a eludat toate regulile si restrictiile, pentru el, ca-i pompier, asisttent, brancardier, militian, ostean….a fost voie si la paranghelie si la fara masca si la vizite „la liber”…ba si la nevaccinare….daca e „pe bune’ pandemia, astia au latit-o si permanentizat-o, ei si cei pe care i-au suit in copacul puterii…
  P.S. Ultima ora – un „esential” d-asta a hotarat ca-i momentul sa se „pozitiveze”, ca sa „culeaga merele si sa puna muratturi”, el si toti „contactii” lui…Pe bune!

 5. Poate îmi spune si mie cineva de ce în acest articol nu se pomeneste nimic depre un studiul european Discovery care demonstreaza ca REMDESIVIR nu este eficient si despre faptul ca înca din 20 noiembrie, OMS a recomandat să nu fie administrat pacienților spitalizați cu Covid-19, deoarece nu previne moartea sau formele severe ale bolii. Cazul s-a bazat pe patru studii internaționale randomizate care au implicat mai mult de 7.000 de pacienți spitalizați pentru Covid-19 și în special rezultatele studiului Solidaritate , care a concluzionat că remdesivirul nu a fost eficient. În Franta nu mai este folosit REMDESIVIR în tratamentul Covid-19 de aproape un an.

  • Tentaculele Gilead si comisioanele catre securisti isi fac efectele. Gilead este una dintre cele mai nefaste Big Pharma in relatie cu statele lumii.

 6. Draga noastra colonie ar trebui depopulata, pentru o perioada; s-ar reface, s-ar insanatosi, i-ar creste padurile, s-ar limpezi apele. Asa oameni, intr-o asa tara?

 7. Da, Remdesivirul este foarte sigur și eficient. Poate doar cianura să fie ceva mai eficientă.
  https://www.bitchute.com/video/IC2LQQpieYl6/

 8. Charlie, UE a cumparat de la Gilead REMDESIVIR în valoare de un milion euro, bazându-se pe studiile facute de producatori. Ma întreb câte decese au fost în primavara, în spitalele din Europa, pentru ca pacientii au fost tratati cu acest medicament. Citesc în acest articol ca deputatul Mureş Ervin Molnar a cerut ministrului sanatatii sa cumpere si sa trateze pacientii cu REMDESIVIR. Este prostie crasa, daca acest domn nu este platit de catre GILEAD.

 9. Remdesivir, utilizat anterior in tratamentul Ebola, a fost resapat de echipa Fauci pentru castigul material al firmei Gilead, in absenta altui antiviral autorizat si dovedit eficient. Are toxicitate renala remarcabila si induce insuficienta renala la pacientii tratati. Exista medici americani care pretind ca si-au pierdut parintii in urma tratamentului cu Remdesivir, edemul pulmonar atribuit infectiei Covid fiind de fapt consecinta insuficientei renale. Foarte interesant este ca OMS, organizatie profind corupta si criminala, aflata la butoniera lui Bill Gates, contraindica utilizarea Remdesivir, probabil ca expresie a neintelegerilor comerciale dintre Gilead si fundatia Bill si Melinda Gates ( Pfizer ).

 10. I was more than happy to search out this website.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998