CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Avertisment-bomba al lui Catarama: PSD va sfirsi inghitit de liberali

0 comentarii / 2133 vizualizări / 19 mai 2011

Afaceristul Viorel Cataramă afirmă că sunt mari șanse ca PSD să sfîrșească înghițit de liberali, în urma încheierii alianței USL, iar PNL să rămînă unicul partid de stînga din România, după ce a cedat, deja, locul pe dreapta PDL-ului.

Cataramă a declarat, la emisiunea ”Nașul” de la 10TV, că ”din păcate PNL nu a fost niciodată un adevărat partid de dreapta. Au fost anumiţi membri, eu, Dinu Patriciu, care au fost cu adevărat de dreapta. Dar partidul nu a fost niciodată cu adevărat de dreapta. Măsurile lui adoptate în Parlament sau în guvernare nu au fost de dreapta. Iar în acest moment a declarat pe faţă că nu mai e de dreapta. Renunţând la cota unică lasă PD-L singur pe partea dreaptă a eşicherului politic. Că e bine, că e rău, rămâne mai puţin de discutat. Pentru că mişcarea făcută de Crin Antonescu trebuie salutată. Până la urmă ce interesează pe cetăţenii României dacă PNL e de dreapta, de centru, de nu ştiu cum. Nu interesează pe nimeni”.

Magnatul crede că ”Antonescu a reuşit o performanţă extraordinară şi anume să ridice PNL-ul cel puţin la nivel de negociere politică mult peste sondaje, mult peste situaţia partidului din sondaje. El a reuşit o performanţă absolut remarcabilă şi anume să facă paritate cu PSD. PSD care în toate sondajele de opinie era mult peste PNL. De ce PSD a acceptat, cum de s-a întâmplat acest lucru? E o chestiune care pe mine nu mă interesează. Performanţa lui Crin Antonescu trebuie remarcată pentru că este o performanţă cu adevărat de luat în seamă. Că PNL s-a dus pe stânga, că e posibil să devină viitorul partid de stânga al României şi să dispară PSD după modelul Alianţei DA când PNL era mult peste PD şi prin alegerea lui Traian Băsescu PD a devenit principalul partid de dreapta. E o altă chestiune, nu interesează pe nimeni”.

Cataramă a explicat de ce crede că PNL va absorbi PSD și nu invers:
”Pentru că în acest moment candidatul la preşedinţie al acestei alianţe este Crin Antonescu. Iar dacă el va reuşi şi dacă mâine sunt alegeri şi sondajele arată că el va fi preşedintele României se va întâmpla exact ce sa întâmplat cu raportul PNL – PD când a fost ales Traian Băsescu şi în câteva luni s-a inversat dramatic în favoarea PD. Se va întâmpla şi atunci PNL va prelua în mod firesc stânga sau centrul stânga sceptrului politic din România, foarte frumos. Până la urmă de ce neapărat PNL trebuie să fie numai de dreapta? Poate să fie şi de stânga, a fost în perioada interbelică”.


Pe de altă parte, fostul lider liberal e de părere că ” PD-L a luat nişte măsuri pe care eu le susţin, măsuri de dreapta, absolut necesare, dar extrem de nepopulare.(…) Pe mine mă interesează mai puţin cum se numeşte partidul care e de dreapta într-o ţară. În acest moment el se numeşte PD-L”.

De asemenea, el a mai spus că Tăriceanu, deși a trecut drept fost un prim-ministru de dreapta, ”a adoptat nişte măsuri mai degrabă de stânga. Gândiţi-vă la Codul Muncii, un cod cu puternice tendinţe de stânga. Gândiţi-vă la măsurile de protecţie socială luate pentru a obţine voturi la alegerile din 2004 sau din 2008. Deci el a luat nişte măsuri în folosul strict al PNL şi rezultatele s-au văzut, că sub guvernarea Călin Popescu Tăriceanu PNL a luat cel mai bun scor electoral. Dar PNL nu a luat acest scor electoral prin măsuri de dreapta”. Explicația pentru această politică e aceea că ”responsabilitatea pe care a avut-o, pe de o parte lupta cu Traian Băsescu şi PD, pe de altă parte necesitatea creşterii PNL la rezultatele de la alegeri, l-au făcut să ia măsuri de stânga cu care cei de dreapta nu au fost de acord”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998