CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Avertisment pentru Chișinău: Neutralitatea dăunează grav sănătății politice!

7 comentarii / 3152 vizualizări / 16 februarie 2023

Natalia Gavrilița – premierul Moldovei, februarie 2022:
”Moldova este un stat neutru și vom acționa prin prisma neutralității”.

Natalia Gavrilița – premierul Moldovei, martie 2022:
”Acest principiu de neutralitate este consacrat în constituţie şi vom urmări integrarea în UE, dar nu vom urmări apartenenţa la alianţa NATO”.

Natalia Gavrilița – premierul Moldovei, mai 2022: „Neutralitatea, cel mai important, este un concept susținut de oamenii noștri. Oamenii văd neutralitatea ca această expresie a dorinței de a menține pacea și stabilitatea pe teritoriul nostru, oamenii noștri nu vor război”.

Natalia Gavrilița – premierul Moldovei, iunie 2022:
”Neutralitatea trebuie apărată. Cetăţenii susţin neutralitatea ţării, dar asta nu înseamnă că în condiţiile noilor ameninţări şi provocări, nu ar trebui să investim în capacităţi”.

Maia Sandu, președinta Moldovei, ianuarie 2023:
”Avem în zilele acestea o discuție serioasă despre capacitatea noastră de a ne apăra, dacă o putem face singuri sau dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianță mai mare. Dacă vom ajunge, la un moment dat, la concluzia, ca națiune, că trebuie să schimbăm neutralitatea, acest lucru ar trebui să se întâmple printr-un proces democratic.”

Dorin Recean, noul premier al Moldovei, februarie 2023, ședința de învestire:
”Statutul de neutralitate al Republicii Moldova este un instrument de politică externă care s-ar putea, foarte curând, să nu mai funcţioneze. Neutralitatea nu ne asigură securitate în caz de agresiune. Dacă nu depunem efort pentru a consolida capacitatea de apărarea, atunci ce facem? Vine agresorul, dar noi ne luăm valizele şi fugim? Nu cred că este normal”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Nu i teleg ce avem noi in comun cu betivii, rachetii si curvele.

 2. ” prin prisma neutralității”

  suna urat:
  -prisma e patrata
  sau are coltzuri,
  in general.

  • pe maia sandu o mananca undeva intim,vrea ca moldova sa nu mai fie neutra si sa faca o alianta cu nato va pati ca ucraina dar mult mai rapid,in 2 zile.prostia se plateste scump dar daca faptul e consumat ,cum a zis poetul „la adio tu””

 3. M-ai convins ,BTI-ule !Vezi totusi ca rubla are un curs slabut ,zilele astea!

  • Slava Ukraina!… proasta proastelor din cartea cartilor de kurva ce esti, vanduta amerikanilor pe mana occidentului si a lui zelenski!

 4. INDOLENTA dăunează grav sănătății politice!

 5. Moldova nu are cum si nu poate intra in NATO si UE. Astea sunt povesti.
  Moldova trebuie sa se uneasca cu Romania.
  Elementele de coloana a 5-a din Moldova de tip Transnistria, Gagauzia etc trebuiesc cumparate la bucata cu cateva miliarde de euro, rupte de Moscova si am rezolvat problema.
  Daca Moldova nu se uneste cu Romania, va fi anexata de Ucraina.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998