CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Avertisment: Scandalosul Catalog al firmelor a trecut de Senat și e la un pas de înființare

5 comentarii / 2491 vizualizări / 30 septembrie 2022

Extrem de controversatul proiect de modificare a legii de funcționare a camerelor de comerț nr.335/2007, care ar obliga absolut toate firmele din România să cotizeze bani grei către Camera de Comerț și Industrie a României pentru realizarea anuală a unui catalog al firmelor a trecut zilele trecute de Senat și urmează să fie dezbătut în perioada următoare și la Camera Deputaților.

Legea, introdusă în primăvară de un grup de 26 de parlamentari PSD, PNL și UDMR, va obliga toate cele peste 1,5 milioane de firme din România, inclusiv persoanele fizice autorizate, să cotizeze anual cu sume cuprinse între 10 şi 100 de euro pentru a se înscrie într-un aşa-numit Catalog al firmelor, realizat de Camera de Comerţ – practic, un Registru al Comerţului paralel. Cine nu se conformează nu-şi poate depune bilanţurile la Fisc.
Calcule sumare au relevat că CCIR ar cîștiga anual peste 60 de milioane de euro din această afacere. Reacțiile au fost extrem de dure, de la presă și analiști economici pînă la asociații de afaceri, incluzînd Consiliul Naţional al IMM-urilor (CNIPMMR), declarînd că este o taxă inutilă și împovărătoare. Dacă ea va rămîne ca atare va depinde total de votul Camerei.

Proiectul a primit aviz categoric negativ de la Consiliul Economic și Social, a primit obiecții majore de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Concurenței, aviz negativ de la comisiile parlamentare pentru buget-finanțe și învățămînt, aviz cu amendamente de la comisia juridică etc.
Dar a trecut bine mersi de Senat cu 74 de voturi pentru și 35 împotrivă, și merge la votul final la Camera Deputaților. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. daca ati fi studiat macar putin, ati fi vazut ca au fost eliminate toate sumele pe care companiile le-ar fi virat catre aceasta entitate. pareati un ziarist bun. pacat.

  2. Dacă vreo firmă vrea să se înregistreze într-un catalog al firmelor editat de Camera de Comerț și Industrie, că poate consideră că e o reclamă bună, CCIR n-are decît să perceapă ce taxă vrea. Dar a sili firmele să cotizeze la CCIR pentru un catalog de care majoritatea n-au nevoie, e scandalos.

  3. CCIR = Centre for Criminal Innovations Reset

  4. taxa pentru a se înscrie într-un aşa-numit Catalog al firmelor
    si pentru a fi obligate sa-si dezvaluie-partial- „relatiile de productie”:
    -proxenetism!

  5. […] Controversatul proiect de modificare a legii de funcționare a camerelor de comerț nr.335/2007, care ar obliga toate firmele din România să cotizeze bani grei către Camera de Comerț și Industrie a României pentru realizarea anuală a unui catalog al firmelor, a trecut zilele trecute de Senat și urmează să fie dezbătut în perioada următoare și la Camera Deputaților, notează inpolitics.ro. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998