CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Avertisment teribil: Iran poate arunca în aer piața mondială a petrolului – 150 de dolari/barilul

15 comentarii / 2583 vizualizări / 25 octombrie 2023

 

Conflictul Israel-Hamas, caracterizat ca o „lebădă neagră” pe piața petrolului, are potențialul de a propulsa prețul petrolului la 150 de dolari pe baril. Influența Iranului asupra Hezbollah ar putea deschide un al doilea front împotriva Israelului, determinînd posibil atacuri israeliene asupra Iranului. Ca răspuns, Iranul ar putea alege să închidă strîmtoarea Hormuz, un pasaj petrol mondial vital. Un astfel de act ar perturba aprovizionarea cu petrol, ducînd la creșterea prețurilor și contribuind la inflație prin creșterea costurilor energetice, avertizează Russia Today într-o analiză.

Strîmtoarea Hormuz, o răscruce maritimă de o importanță imensă, deține o poziție esențială pe piața mondială a petrolului. Aproximativ o șesime din petrolul mondial și o treime din gazul natural lichefiat traversează această strîmtoare îngustă. Iranul controlează șapte din cele opt insule ale sale, menținînd o prezență militară pe fiecare. Această poziționare strategică dă Iranului puterea de a perturba trecerea petrolului, o perspectivă cu implicații profunde pentru securitatea energetică globală.

Situația devine și mai complicată cu cît asistăm la închiderea conductelor cheie care livrează gaz rusesc în Europa. Această confluență de factori semnalează o situație în care conflictul Israel-Hamas reprezintă o amenințare semnificativă la adresa securității energetice în Europa, mai ales că aprovizionarea cu gaze rusești se confruntă cu impedimente(…)

În această odisee a petrolului, în care converg geopolitica, lipsa de investiții suficiente și ascensiunea superputerilor în plină dezvoltare, calea către 150 de dolari barilul nu este o chestiune de „dacă”, ci mai degrabă de „cînd”. Scena este pregătită, jucătorii sunt în poziție, iar lumea anticipează cu nerăbdare următorul act din această dramă captivantă, cu potențialul unui eveniment de lebădă neagră care își desfășoară aripile, mai scrie Russia Today. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Daca este nevoie distrugem lumea de goym. Evreii sunt singurii care merita sa traiasca, pentru ca sunt alesii lui Dumnezeu. Tlamud 666; 69.

  • Pentru Paduchiosul Retardat de la 12:50: Gura sugatoare de p… adevar graieste si kk mananca !

   Evreii au Tora, iar voi Paduchiosii aveti Talmudul si pe Satana Yehova.
   Cei 3 de 6 ii stim cu totii, dar 69 arata ca v-o sugeti unuii altora facand 69, desigur.
   Vi se pare ca paduchiosii care vor sa vina in Romania vor face multi paduchi pe aici ?
   ,,… După vremuri mulţi veniră, începând cu acel oaspe,
   Ce din vechi se pomeneşte, cu Dariu a lui Istaspe;
   Mulţi durară, după vremuri, peste Dunăre vrun pod,
   De-au trecut cu spaima lumii şi mulţime de norod;
   Paduchiosi pe care lumea nu putea să-i mai încapă
   Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă –
   Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
   Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ…”

   Autotul nu ti-l spun pentru ca oricum esti idiot si nu-l stii.

   • Comentatorul de la „12:50” era evident ironic, dar tu esti un cretin agresiv si lipsit de discernamant.

   • satanizatule reptilian, clona de ZOAIE.

 2. SUA:
  -extrage zilnic 13 milioane de barili
  -importa zilnic 8,5 milioane de barili din 80 de tari
  -exporta zilnic 9,5 milioane de barili IN 180 DE TARI!

  ceva e necurat la mijloc,
  poate explica careva?

  • Totul este foarte clar: cumpara si fura 8,5 mil barili cu doi lei si apoi vand 9,5 mil barili cu 10 dolari.

 3. Cea mai mare știre de la care vor să ne distragă atenția Deep State cu mascarada satanica din Israel si genocidul din Palestina este sfârșitul sclaviei datoriilor babiloniene și implozia
  CORPORAȚIEI STATELE UNITE ALE AMERICII.

  În timp ce mass-media corporativă a încercat să distragă atenția tuturor asupra Israelului, CORPORATIA SUA a anunțat că a înregistrat un deficit de 1,695 trilioane de dolari, în creștere cu aproximativ 320 de miliarde de dolari, în anul fiscal care s-a încheiat pe 30 septembrie. Investitorii din afara SUA fac dumping trezoreriei americane, chiar dacă Corporația oferă plăți de dobânzi pentru obligațiuni nedorite de peste 5%.
  Același lucru se întâmplă și cu băncile care au fost forțate să închidă peste 2000 de sucursale în ultimul an. Acest ritm se accelerează acum rapid. Adevărul este că băncile mari care dețin Consiliul Rezervei Federale sunt acum în faliment, la fel ca și FRB însuși. Un expert explică de ce băncile sunt escroci care i-au păcălit pe oameni să le vândă contracte de sclavie cu datorii deghizate în împrumuturi. Banii pe care FRB i-a creat prin înrobirea oamenilor au mers la un cazinou gigant unde fiecare dolar susținut de un contract de sclavie al datoriilor a fost transformat într-o mie de dolari de „derivate”.
  Acest lucru a transformat SUA într-o gaură a iadului din lumea a treia.
  Sistemul financiar chinez planifică pentru pentru a-și consolida propria țară. Sistemul financiar al Chinei va continua să… servească economia reală…, împrumuturile care au susținut sectorul de producție s-au extins cu 38,2 la sută de la an la an, în timp ce… împrumuturile acordate companiilor de tehnologie mici și mijlocii au crescut cu 22,6 la sută de la an la an. Se vor depune mai multe eforturi pentru a crește oferta financiară în… producția avansată, industriile emergente strategice și întreprinderile din știință și tehnologie… pentru a accelera dezvoltarea unui sistem industrial modern. China se laudă ca: „Peste 150 de țări și peste 30 de organizații internaționale au semnat acorduri de cooperare Belt and Road” care au investit 1 trilion de dolari pentru peste 3000 de proiecte care au creat 420.000 de locuri de muncă, au scos 40 de milioane de oameni din sărăcie și se preconizează că vor crește PIB-ul mondial cu 7,1 trilioane de dolari pe an.

  Chiar și talibanii s-au înscris acum pentru inițiativa BRI, arătând că China a câștigat războiul afgan fără să tragă un singur glonț. „Avem tot ce au nevoie, cum ar fi litiu, cupru și fier. Afganistanul este acum, mai mult ca niciodată, pregătit pentru investiții”, a declarat ministrul afgan al Comerțului în exercițiu, Haji Nooruddin Azizi. Acum California vrea să se separe de SUA și să se alăture Chinei. Guvernatorul Gavin Newsom tocmai a mers luni în China, spunând că fiind două dintre cele mai mari economii din lume, parteneriatul nostru este esențial pentru a asigura acțiunile climatice pentru comunitățile noastre și nu numai… Lucrarea noastră de decenii împreună dovedește ceea ce putem realiza împreună – curățarea aerului, accelerarea tranziției către vehicule electrice, protejarea oamenilor de vreme extremă și conservarea pământurilor și oceanelor.”

  • indracitule satanizat.

 4. dar sunt sterpe amandoua

 5. Ironica e ma-ta cand o face posta tot Hamasul !

  ,,Daca este nevoie distrugem lumea de goym. Evreii sunt singurii care merita sa traiasca, pentru ca sunt alesii lui Dumnezeu. Tlamud 666; 69.”
  Aceasta este clar o incitare la violenta a jidanilor paduchiossi nazisti si sugatori de p…, dar asa cum se spune in tot Talmudul lor de poponari, vor sa fie considerati victime dupa ce fac crime odioase si apoi o iau in freza ca drept raspuns legitim al celor atacati de aceste naparci.
  Ministrul Paduchios israelian al Apărării, Yaov Gallant, le-a spus trupelor care se adunau pentru o invazie terestră a Fâșiei Gaza: „Am abolit toate regulile războiului. Soldații noștri nu vor fi trași la răspundere pentru nimic. Nu vor exista tribunale militare.”
  Tarile din jur cu care paduchiosii se abat de zeci de ani abia asteapta o astfel de actiune, pentru ca cei 170 de mii de paduchiosi nu pot face fata celor 1,6 milioane de militari care i-ar spulbera pe paduchiosi de le-ar sari paduchii de pe ei ca artificiile de revelion.
  Adica puteti omora, viola, jefui asa cum spune Talmudul, si nu vi se va intampla nimic, pentru ca ,,noi suntem victime”, noi ,,am fost atacati” de Hamasul controlat de paduchiosul nostru Bibi.
  Evreii adevarati care au Tora vor sa traiasca in pace si buna vecinatate cu popoarele din jur, motiv pentru care 500.000 de evrei au protestat în fața Ministerului Apărării, strigând „Bibi este un criminal” și cerând ca Netanyahu să demisioneze.
  Iata cine sunt Paduchiosii care se dau victime dar in acelasi timp fac GENOCID, pentru ca Hotul striga hotii si Criminalii striga criminalii: Cine sunt cei care vor să omoare 90% din omenire
  https://vk.com/video629036819_456239952; Un evreu vorbeste https://vk.com/video629036819_456241612;
  Interviu cu un Totschild https://vk.com/video629036819_456241613; Nazistii stanisti https://vk.com/video629036819_456240910; Istoria mafiei kazare. Kazarii au condus lumea dar li se apropie sfârșitul https://vk.com/video629036819_456240905; Dracu pe bancnota euro
  https://vk.com/video629036819_456241077?list=3d9d7236df4e06542b; Moneda Vaticanului
  https://vk.com/video629036819_456239872; Atac cu armă cu energie dirijată (DEW)
  https://vk.com/video629036819_456241163; Armă cu Energie Dirijată (DEW)
  https://vk.com/video629036819_456241104

  • vorbesti cu sule in gura? sau sunt ule?

 6. Era pe aici un paduchios care ma intreba cine a confirmat ca stanistul paduchios Bibi a ordonat armatei sa stea pe burta timp de 7 ore cat timp va ataca Hamasul, desi eu pusesem un link, dar paduchiosii retardati nu stiu sa deschida lincuri asa cum mananca kk nemestecat. Acum iata raspunsul, Nederatizatilor:
  ,,Premierul Netanyahu a ordonat armatei israeliene să se retragă timp de 7 ore în timpul asaltului Hamas de la 7 octombrie, potrivit unor rapoarte, dezvăluie Info Wars.Liderul Fundației Evreiești Pro-Vita, Cecily Routman, citând surse guvernamentale, a afirmat că Netanyahu a ordonat retragerea pentru a permite Hamas să lanseze atacul pentru a justifica represaliile israeliene împotriva Gaza, menite să șteargă în cele din urmă enclava palestiniană de pe hartă. https://www.infowars.com/posts/bombshell-report-israel-ordered-military-to-stand-down-during-hamas-assault/ „Mossadul este cunoscut ca fiind cel mai sofisticat serviciu de informații din lume. Este imposibil ca guvernul să nu fi știut că acest atac se va produce”, a declarat Routman pentru activista conservatoare Lauren Witzke.
  Routman a explicat că rabinul Chananya Weissman, care are legături cu oficiali de rang înalt din guvernul israelian, „a trimis o înștiințare în care spunea că, într-adevăr, IDF a primit ordine de retragere – atât armata, cât și forțele aeriene – șapte ore, în timp ce aveau loc acele atacuri”. „Iar aceasta le-a permis teroriștilor să intre și să înceapă să măcelărească și să tortureze cetățenii”, a spus ea. „Personal cred că această situație seamănă cu o familie care ține un câine turbat în casă și apoi dă vina pe câine atunci când copilul lor este mușcat.” În plus, Israelul ar fi primit un avertisment din partea Egiptului cu privire la posibile violențe cu trei zile înainte ca Hamas să surprindă forțele israeliene într-un atac de amploare, a declarat președintele puternicei comisii pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților din SUA. „Știm că Egiptul i-a avertizat pe israelieni cu trei zile înainte că un astfel de eveniment s-ar putea produce”, a declarat reporterilor republicanul Michael McCaul, după o ședință de informare cu ușile închise pentru parlamentari cu privire la criză, potrivit The Times. „Nu vreau să intru prea mult în informații clasificate, dar a fost dat un avertisment”, a spus el. (H.D.R.)’’

  • Mancatorule de kkat chiar tu, la postarea aceea nu te-ai semnat ca Muiaua care esti, si ai invocat ca o javra mincinoasa „un raport al Egiptului catre ONU” care „confirma” cum ca Bibi a ordonat armatei sa nu se apere de Hamas, „raport” care nu exista. Esti o javra, o scarba ambulanta si un imputit mincinos.
   Acum ai dat un link care arata ca o muiere cu fata de dementa (ca tine), pe nume Cecily Routman, sefa unui ONG a spus asta, ceea ce nu e deloc „un raport al Egiptului catre ONU”, cum ai mancat cacat ca de obicei.
   „Stirea’ neserioaas (fake) o gaseai si in limba romana: „Cine este Cecily Routman? Liderul unei organizații caritabile evreiască acuză complicitatea israeliană în atacurile Hamas, conform afirmațiilor lui Lauren Witzke în interviu”.
   „Sursele” dementilor ca tine sunt alti dementi „descreierati”.
   Ai minti ca un raport ONU „confirma” un fake al unei nesanatoase mintal.
   Si astfel se „confirma” doar ca tu esti o javra descreierata.
   Si se „confirma” si ca sugi ciorapii imputiti de la cadavrele din Israel!

   • Pentru Satanistul Paduchios, care recunoaste apelativul care li se potriveste tuturor jidanilor criminali care injura pe acest blog ca niste retardati ce sunt:

    Deja va turati la maxim, semn ca in curand o sa va sara pistoanele si paduchii de pe voi.
    Nu mai este nicio enigma pentru nimeni ca totul a fost facut de Bibi la ordinul Deep State, numai voua va trebuie alte probe, poate chiar o decalaratie a satanistului Bibi in care sa recunoasca genocidul asupra vereilor adevarati si asupra palestinienilor.Va face si acest lucru in fata Curtii Martiale, daca nu-l lichideaza Deep State pana atunci, asa cum l-au lichidat pe Zelensky cel adevarat dupa ce Rusia a intrat in Ucraina.
    Cred ca evreii adevarati din Israel stiu mai bine realitatea, pentru ca au protestat in fata Ministerului Apararii cerandu-i demisia CRIMINALULUI Bibi. Oare de ce l-au numit CRIMINAL, daca nu ar fi stiut ca este un criminal care a omorat evrei adevarati cu vaccinul ucigash, si acum vrea sa distruga Israelul provocandu-i pe arabi ?
    Evreii adevarati s-au trezit si ii alunga pe jidanii paduchiosi din Iasrael.
    Cautati-va un pustiu unde sa mai orbecaiti 40 de ani sperand sa va opriti undeva, departe de OAMENI, si sa va duceti viata voastra de satanisti paduchiosi departe de lumea civilizata in care nu veti mai avea vreodata loc pe acest pamant.
    Nu are nicio importanta ce credeti sau ce probe vreti voi, pentru ca sunteti niste paduchiosi care daca mai mancati mult kk si nu va cautati o scorbura sa va ascundeti, va prinde Curtea Martiala si va atarna in streang mai repede decat sperati voi, NEDERATIZATILOR !
    Gloria paduchioasa a cultului vostru satanic a apus pentru totdeauna !
    Satana Yehova nu va mai fi sa va apere si sa va incite la crime, violuri si furt !

    • cu Bibi si satana infipti in cur

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998