CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Avertismentul bancilor: creditele neperformante vor atinge punctul maxim în martie 2011

0 comentarii / 2143 vizualizări / 28 noiembrie 2010

Creditele neperformante vor atinge punctul maxim în luna martie 2011, în principal ca urmare a creşterii cheltuielilor clienţilor în perioada sărbătorilor de iarnă, anticipează directorul general al OTP Bank România, Laszlo Diosi.

„Sărbătorile de iarnă, care sunt însoţite de suplimentarea cheltuielilor, vor conduce la creșterea creditelor neperformante. De obicei, în ianuarie vedem o accelerare a creşterii creditelor neperformante. Dacă oamenii cheltuiesc toţi banii pe cadouri şi mâncare de Crăciun şi nu îşi plătesc ratele înseamnă că vârful va fi atins la 90 de zile după, în luna martie. Cred că vârful creditelor neperformante va fi în martie, iar după aceea situaţia se va îmbunătăţi”, a declarat Diosi pentru Mediafax.
El a spus că segmentul creditării companiilor îşi va reveni semnificativ anul viitor, susţinut de exporturi şi investiţii străine, ceea ce va determina ulterior o îmbunătăţire a situaţiei financiare a populaţiei, de exemplu prin plata salariilor la timp sau poate chiar prin majorarea acestora.
Diosi apreciază că ponderea creditelor neperformante ar fi scăzut încă din acest an dacă nu s-ar fi aplicat noi măsuri de austeritate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998