CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Avertismentul Elenei Udrea: ”Mor cu voi de git!”

4 comentarii / 5916 vizualizări / 15 decembrie 2014

Scandalurile în lanț care o au în epicentru pe fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, lovesc tot mai aproape de un personaj important al ultimului deceniu, Elena Udrea. Impresia e că arestarea ei într-o cauză sau alta e o chestiune de zile, numai că nici fostul ministru nu stă cu mîinile în sîn, ci dă mesaje amenințătoare, mai mult sau mai puțin voalat. De genul, ”Mor cu voi de gît!”, după cum o confirmă ultima ei postare pe Facebook.

Pe 26 noiembrie, într-un interviu dat ”Adevărului”, Udrea afirma, negru pe alb, că
nu i-a fost străină corupția din ANRP, pe vremea cînd era ministru: ”Am semnalat şi colegilor din partid şi instituţiilor, că se vorbeşte foarte mult despre faptul că acolo se întâmplă fapte de corupţie, legat de preşedinta ANRP. Erau lucruri pe care le auzisem”. Numai că, spune ea, nimeni nu a luat-o în serios și i s-a transmis că se înșeală.

„Se dovedeşte, după trei ani, că am avut dreptate şi că acolo se întâmplau astfel de fapte de corupţie, că la nivelul conducerii instituţiei, lucrurile pe care eu le auzisem este foarte probabil a fi dovedite ca fiind adevărate. (..) Sunt dintre cei care au semnalat că ceea ce se întâmplă la ANRP este grav, este ilegal şi că ar trebui oprită această retrocedare de drepturi, în special către cei care aveau drepturi litigioase” mai spunea Udrea.

Ieri, fostul ministru a recidivat, pe Facebook: ”NU AM NICIO LEGATURA cu presupusa interventie la ANRP facuta pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian
– NICIODATA, in NICIO SITUATIE, nu am intervenit pentru NIMENI la conducerea ANRP, nu am vorbit cu NICIUN reprezentant al acestei institutii pe care, de altfel nici macar nu-i cunosteam. Asa cum am precizat deja, nu am stiut ca Alina Bica, cu care eram colega in Guvern la acea data, era reprezentanta Ministerului Justitiei la ANRP.
Dar, in legatura cu anumite informatii care mi-au ajuns la urechi in acea perioada, despre posibile ilegalitati comise de Presedinta Agentiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi!!! Toti cei carora le-am reclamat mi-au spus ca ma insel, ca nu se probeaza nimic…” scrie Udrea.

Extrem de interesante declarații. Pe de-o parte, Udrea șochează mărturisind public că a denunțat la partid și la instituțiile îndrituite fapte care se petreceau în agenția condusă de buna sa prietenă Alina Bica, ba chiar comise de aceasta, personal. De cea pe care, după ce o reclama, o ducea ulterior la Paris, de Ziua Îndrăgostiților, ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Și de care, trebuie spus, nu s-a dezis nicio clipă.
O afirmație care nu o plasează pe Udrea în cea mai confortabilă lumină, dar pare un sacrificiu necesar și obligatoriu.

Pe de alta, faptul că fostul ministru reia în acest moment, aproape textual, spusele din 26 noiembrie privind inutila sesizare a șefilor de partid și a instituțiilor de resort nu poate fi întîmplător.
Care sunt instituțiile unde ar fi putut face sesizări Udrea pe tema ilegalităților de la ANRP? Nu prea multe, Parchetul General, DNA, SRI, Corpul de Control al Premierului…
Una și una.

Postarea se termină cu o frază aparent enigmatică: ”Justitie pana la capat inseamna si adevar pana la capat! Tic tac…tic tac…”

Una care, în traducere, pare să transmită, însă, ”Mor cu voi de gît!”.

Marea întrebare: pentru cine va suna ceasul ”întors” de Udrea?

Cui, dintre factorii politici și instituționali implicați, ar trebui, începînd de ieri, să i se numere secundele? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Coetnica lui Madalin Voicu este bagata pana peste cap in tot felul de afaceri necurate, care implica multe MILIARDE de euro. Ea, Cocos si Basescu sunt printre cei mai mari mafioti din ultimul deceniu. Pe langa ei, SOV este mic copil.

  2. Cu cine, cu necine, de murit tot mori. Besi in puscatie, tarfo, si tine-i locul cald lui iubi al tau.

  3. Deocamdata despre Udrea este NUMAI vorbarie goala,presupuneri fara probe,discutii.Deocamdata in puscarie sunt Voiculescu,Fenechiu s.a.

  4. Deocamdata, domnulr Costel…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998