CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Avertismentul lui Dîncu: Comasarea alegerilor va duce la un număr record de voturi anulate

2 comentarii / 2493 vizualizări / 4 mai 2023

”De câteva săptămâni, liberalii au început un asalt asupra regulilor jocului electoral. Văzând lupta aceasta, ai zice că viitorul României depinde de asta, că o comasare ar asigura succesul PNNR și democrația sănătoasă din țară ar fi salvată” scrie sociologul Vasile Dîncu într-un editorial publicat de Digi24. Fostul ministru avertizează asupra urmărilor grave pe care le-ar avea comasarea alegerilor, începînd cu anularea unui număr imens de buletine de vot, din cauza confuzării alegătorilor.

”Dacă ne uităm în studiile din ultimii ani, referitoare la ceea ce se întâmplă la urne, vom observa un lucru destul de trist: chiar și atunci când avem un singur rând de candidați, mai mult de 50% dintre oamenii care ajung la urne sunt în situația de a nu fi auzit de candidații de pe buletine. Și nu vorbesc aici despre candidații partidelor mici sau despre independenți; cei mai mulți nu știu nici măcar numele a trei (3) candidați din lista partidelor importante. Credeți că subiecții unui chestionar ar putea recunoaște vreodată că nu sunt destul de inteligenți pentru a manevra niște buletine de vot? Chiar dacă, în realitate, numărul de voturi anulate este uneori incredibil. De exemplu, în 2020, în județul Neamț, la alegerile pentru Consiliul Județean, aproape 10% dintre voturi au fost anulate, iar, în toată țara, la alegerile locale din 2020 au fost anulate 700.000 de voturi, mai mult decât toate voturile din Capitala României” afirmă Dîncu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Cel mai bine ar fi sa nu se mai organizeze alegeri de loc. Oricum altii (stapanii) aleg pentru noi. La ce e buna mascarada? Asa, ca sa ne dam democrati?

  2. Nu va faceti griji, pentru ca actuala clasa PENALA de politruci nu mai prinde urmatoarele alegeri pe pamant ci in Iad.
    Nu cred ca CRIMINALII PENALI din Guvernul Criminal Penal si din Parlamentul Penal Criminal nu stiu acest lucru, dar ori sunt inca sub influenta drogurilor furnizate de Fundatia Soros, ori traiesc intr-o lume paralela in mintea lor de criminali.

    Pana in August acest an 2023, acest al treilea razboi mondial atipic se va incheia cu victoria OMULUI, creatia Lui Dumnezeu, iar criminalii vor fi judecati si spanzurati asa cum ii sta bine oricarui Criminal.
    Pare o utopie ceea ce spun, dar toate ,,utopiile” pe care le-m tot postat in acesti 3 ani s-au adeverit si au fost pe siteurile ,,ziarelor” ca stiri noi, desi informatiile erau deja vechi.

    Va fi o vara foarte fierbinte, dar nu de la incalzirea globala ci de la incalzirea globalistilor care vor deveni din ce in ce mai agitati cautatnd sa fuga in gaura de sharpe, insa nu vor avea unde sa se ascunda decat in IAD.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998