CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9472 RON DOWN | 1 USD = 4.6322 RON DOWN | 1 GBP = 5.8254 RON DOWN

Avioane-avioane sau baloane-baloane?

7 comentarii / 1336 vizualizări / 22 aprilie 2022

O zi întreagă pe mapamond, începând de la cele mai serioase publicații din lume și până la site-urile obscure, a fost vehiculată o informație bombă. Lansată de însuși Secretarul Apărării din Statele Unite. Și anume că Ucraina este dotată de către statele NATO cu avioane de luptă. Spre seară, bomba s-a fâsâit. În locul ei a rămas un simplu balon propagandistic. Ce s-a întâmplat de fapt?
De fapt, în mod cert în mod intenționat, înaltul demnitar american s-a exprimat în mod ambiguu. A lăsat să se înțeleagă că mai multe state NATO din fostul bloc de Est dotează armata ucraineană cu avioane de luptă din epoca sovietică sau realizate mai târziu de industria Apărării din Federația Rusă. Cu piesele de schimb aferente. Ambiguitatea a fost amplificată prin precizarea că, în prezent, aviația ucraineană dispune de mai multe aparate decât avea în urmă cu două săptămâni. Și mai ales această din urmă afirmație a declanșat un întreg balamuc. Și o ripostă, nu doar verbală, din partea lui Vladimir Putin. Care a încercat să-și arate mușchii, detonând pe direcția Satelor Unite ediția a doua a super-rachetei balistice, cu care se laudă de mai multă vreme și care, la nevoie, poate transporta mai multe încărcături nucleare. Dar Secretarul Apărării a lăsat loc de întors. Și tocmai de aceea, eu cred că în mod intenționat s-a exprimat ambiguu, transformându-și declarația într-un balon de încercare în războiul propagandistic.
În ce constă ambiguitatea? El nu a spus propriu-zis că sunt donate avioane Ucrainei. Sau vândute. Sau împrumutate. El s-a referit în principal la piese de schimb livrate „pe suportul acestora”. Așa că fiecare a înțeles ce a vrut. Pentru că „suportul” putea fi orice avion de transport. De altfel, Ministerul Apărării din Ucraina a fost prima instituție publică ce a dezmințit informația, susținând sus și tare că țara sa, aflată în război și în mare dificultate, mai ales în spațiul aerian, nu a primit niciun avion de luptă.
De fapt, după opinia mea, înaltul responsabil american nu a făcut altceva decât să tatoneze lucrurile. Să încerce să afle în ce măsură Federația Rusă ar reacționa dur la un asemenea ajutor acordat Ucrainei. După care, abureala a fost oficial destrămată.
Eu unul nu înțeleg ceva nici în ruptul capului. Statele NATO – și nu numai –ajută Ucraina în fel și chip. Nu numai cu alimente, medicamente, bani și echipamente ușoare de luptă. Ci și cu tancuri, blindate de teren, mitraliere, rachete, artilerie grea. Deci, în acest război, respectivele state se implică la greu, dar ca și când ostilitățile s-ar purta doar la sol. Numai că ele se poartă și în aer. Acest război nu se poate termina în favoarea niciuneia dintre părți, atâta timp cât Federația Rusă deține supremația aeriană, iar Ucraina supremația terestră. De ce una se poate și alta nu se poate? De ce Federația Rusă nu apreciază că NATO se implică în mod direct în război, furnizând echipamentele de luptă pe care le-am enumerat mai sus, și de ce ar considera că se implică în război, dacă ar furniza și avioane, nu doar piese de schimb pentru avioane? Este o întrebare cheie. Atunci când vom avea răspunsul, vom ști dacă nu care cumva Washingtonul urmărește organizarea unui război de uzură pe termen lung, de natură să sleiască forța ambelor state beligerante.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. – Dacă v-ați hotărât să muriți eroic pentru „mirajul occidentului”, noi vă susținem: vă dăm arme, echipamente și… încurajări „cât cuprinde”.
  Cam acesta e „mesajul” pe care SUA, NATO & UE îl transmit Ucrainenilor, „printre rânduri”, cu scopul de a menține „tonusul” belicos-revanșard în „teatrul de operațiuni”, unde patrioții, umăr la umăr cu mercenarii și cu eroii fără vină, sunt dornici să-și dea și viața, pentru interesele altora.
  – Vă suntem alături ! Fabricăm, punem „mână de la mână” și cumpărăm noi pentru voi; vă dăm tot ce vă trebuie, ca să mentineți „vâlvătaia” aprinsă. Ba, vă dăm și un „erou al păcii”, proaspăt fabricat în „laboratoarele” noastre, după cele mai moderne tehnologii de fraierire a „mulțimilor”…
  … De fapt, rolul vostru e doar acela de a oferi „victimele”; de restul, se ocupă profesioniștii din „industria manipulării”, care, mână în mână cu „global-media”, produc narativele convenabile nouă, plus „combustibilul” cel mai de preț pentru alimentarea „susținerii popoarelor”: ura.
  – Victoria ? Nu vă faceți griji ! O veni și ea… căci, oricât ar distruge „Rușii”, noi fabricăm la loc.
  Numai oamenii, nu. Dar „mărețele idealuri” cer și sacrificii: noi, bani, voi sânge și lacrimi…
  Oricum, țineți-i „ocupați”. Și, în timp ce „boboarele” cască gura la lupa voastră eroică, noi, „greii”, aranjăm lumea în „noul format” – pe care îl veți afla și voi, când vă va fi prea târziu…
  =========================================================================

  • Meriți să-ți calce familia niște borfași, la tine acasă. Noi ceilalți vom face apel la calm. Vom inisista să nu te inflamezi că ți-a fost futută mă-ta în gură. Pacea și iertarea trebuie să primeze.

 2. @ https://ro.wikisource.org/wiki/%C3%8Emp%C4%83rat_%C8%99i_proletar , ?
  Probabil că vesticii au fost și sunt îngrijorați de plata pensiilor și a dobânzilor la depozite și de aceea a apărut și bolșevismul în Rusia, ca o „resursă” de susținere a vesticilor, ?
  Și că ăia din vest au o speranță de viață mai mare prin efectul condițiilor însă resursele sunt de la răsărit, uneori afirmându-se că sunt și mai „înțelepți” decât esticii și prin prisma faptului că așteaptă de la estici să le asigure condiții de păstrare a „statusului” obținut, vesticii oferindu-le celor din est „vigoarea armelor lor” , populația teritoriilor vestului fiind în scădere și îmbătrânire,?
  Deci, probabil că e despre îmbătrânirea dinspre apus și despre cine plătește pensii și dobânzi vesticilor în schimbul „înțelepciunii lor” , obținătoare de evenimente precum cele despre care relatează articolul, printre estici,?

 3. & Probabil că putea fi considerat evident și faptul că „know-how-ul” albilor în chestiunea reproducerii speciei nu este printre cele mai evoluate, îndeosebi în zona occidentală a „teritoriilor albilor”, putând fi și o formă de „sancțiune de mediu” la contribuția mai „evidentă” a albilor la dispariția altor specii, alte degradări ale mediului, ?

 4. & De observat și că în vreme ce mediul se degradează cei care au contribuții importante la degradarea mediului, la poluare, la dezastre de mediu și sociale, sunt avansați în grade, cumva ca în industria alcoolului, cu cât gradele sunt mai mult efectele sunt mai „dăunătoare”, ?

 5. & Probabil că este evident că albii sunt în dificultate, primul semnal de acest fel fiind războiul civil din Rusia de la începutul secolului douăzeci dinre albi și roșii ,câștigat de bolșevici, o victorie a roșiilor pe continentul european urmată de războiul mai extins dintre estul și vestul europenilor, probabil și pentru colonizarea Americii de către albi și pentru războiul dintre Nord și Sud din SUA, ?Prezentul aduce creșterea influenței asiaticilor , arabilor și chiar și a africanilor pe continentul coloniștilor albi, ?

  • Da-mi adresa lu’ ma-ta, sa-i trimit un negru sa o imbogateasca total, inclusiv cultural…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *