CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Avocat de top, despre avantajele războiului: Ucrainenii încep să-și mute afacerile în România

6 comentarii / 2774 vizualizări / 29 septembrie 2022

Pandemia ultimilor ani a afectat sever afacerile firmelor de avocatură din România, în schimb războiul din Ucraina le ridică de la podea spre slăvi prin relocarea la noi a afacerilor unor mari firme ucrainene, precum cele din energie, dezvăluie reputatul avocat Gabriel Zbârcea, managing partner al casei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, într-un interviu pentru siteul Justnews.

”În mod evident, ceea ce am avut în perioada pandemică a reprezentat o criză majoră, mai ales pentru noi, avocații, fiindcă instanțele au fost închise, oamenii stăteau acasă, toate veniturile firmelor de avocatură au fost diminuate drastic” afirmă avocatul.

Și cel mai mare jucător pe piața pariurilor sportive din Ucraina se mută în România

”În schimb, războiul din Ucraina, pe noi, firmele de avocatură, nu ne-a afectat foarte tare, deocamdată. Aș putea spune că dimpotrivă, această situație poate oferi o oportunitate. Sunt clienți, multinaționale, care migrează din Ucraina spre România sau spre alte piețe, care au venit către noi, sunt materii noi de drept pe care le aprofundăm (sancțiuni, statutul juridic al emigranților si refugiaților, relocarea afacerilor din spațiul extracomunitar in Romania, etc). Sunt clienți foarte importanți ucraineni, de pildă, unul dintre cei mai mari jucători din piața pariurilor sportive din țara vecină, ce deținea cam 90 % din piață, a venit către noi.
De asemenea, clienți importanți, jucători pe piața de energie. Deci, pentru noi, cel puțin din perspectivă strict economică, acest război poate fi o oportunitate” mai spune Zbârcea. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Se bucură avocaţii ca Zbârcea că au venit ucrainenii care fac procese în România pentru „drepturile” lor ca emigranţi şi „refugiaţi”. Sau că are drept client pe regele pariurilor din Ucraina. Avocatul câştigă, România pierde şi plăteşte. La iarnă pariuri o să mâncăm si criptomonede de la ucraineni..

 2. Este într-adevăr o oportunitate deosebită pentru noi că păcănelele ucrainene se mută pe meleagurile noaste. Toți ciumpalacii alcoolici și meltenii ratați jubilează la gândul că vor mai avea încă un loc in care să piardă banii de mâncare ai copiilor. PIB-ul deja a început să crească în anticiparea relocării acestor ramuri industriale esențiale.

  Jucați responsabil! Slava!

 3. „Eu cu asta mă ocup, mă întâlnesc în fiecare zi cu oameni care vor să investească în România”, mai zice el in interviul in care lauda „relocarea la noi a afacerilor unor mari firme ucrainene”
  Zbârcea, omul raketilor si al capitalului murdar al coruptiei ucrainene.

 4. uraaaaaaaaaaaaaaaaa
  vine itzic buticaru!

 5. Vin cu coruptia, mafia si escrocheriile lor. Erau si pana acum, dar mai putin vizibili pentru noi.

 6. Bucurati-va ,se vor ieftini ,kalashnikovul,tigarile fara timbru ,cocaina si fetitele.Astea sunt afacerile pe care le muta in Romania.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998