CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Avocatul Poporul il someaza pe Tataru: reprimiti bolnavii cronici in spitale

13 comentarii / 5878 vizualizări / 29 mai 2020

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind posibila încălcare a Constituției – dreptul la viață și la integritate fizică și psihică – în condițiile în care, odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19, accesul în spitale al pacienților cu boli cronice a fost restrîns. AP cere ministerului Sănătății, în consecință, printr-o adresă oficială, să remedieze urgent situația.

”Măsurile instituite prin Ordinul 753/2020 nu sunt legale, în condițiile în care starea de urgență a încetat. În aceste condiții, considerăm că nu se mai justifică îngrădirea accesului pacienților în spitalele desemnate suport Covid-19, întrucât există mai mulți pacienți cu boli cronice grave pentru care urgență este imperioasă, pacienți care necesită proceduri medicale complexe, care nu se pot realiza decît în spitale. Față de situația prezentată, în baza art. 59 alin. (2) din Constituția României, coroborat cu art. 4 și art. 25 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, va rugăm să ne comunicați măsurile dispuse pentru a permite reluarea activității, acestor spitale, deoarece starea de urgență nu mai subzistă” se arată în adresa Renatei Weber către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

  1. Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
    https://mariusmioc.wordpress.com/2020/05/29/protestele-de-strada-din-2019-din-hong-kong-si-wuhan-motivul-isteriei-covid-inceputa-in-china-care-a-molipsit-planeta/

    • A fi prost nu poate fi ilegal, este dreptul tău legitim.
      La suta de mii de morți înregistrată de SUA, cu statistici care demonstrează creșteri ale mortalității totale în state precum UK și Italia, un prostovan ca tine își poate permite alegații de gen „gripă ușoară”.

      Să explici, prostovan nesimțit, de ce se crapă de la gripa ușoară în Brazilia, Mexic sau Peru, state care nu a reprima nimic deosebit.

    • Bielorusia = dictatură pentru proști
      Nr. infectați zilnic = 1000 (zi de zi, de o lună, 1000)
      Nr. decedați COVID19 per zi = 4

      Minsk Resident With COVID-19: We Live Like In Horror Movie, People Just Fall Down 7

      P.S. GUNOIUUUUUUULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

  2. Și mai bagă și bieții copii la necaz, la examene…. și cazurile de Vivid, la SV apar zilnic!!!Doamne ferește!!!

  3. Avem o decizie CEDO impotriva Ministerului Sanatatii pentru incalcarea dreptului la viata a unui bolnav de cancer, caruia sistemul de la noi i-a intarziat tratamentul necesar, din cauza birocratiei greoaie…desi, pana la judecata, omul a murit, CEDO a judecat cauza si a obligat statul roman la despagubiri, retinand cea mai grea acuzatie – incalcarea dreptului la viata…Cum o fi ca, prin ordonante, decrete si ordine de ministru sa incalci dreptul la viata si sanatate a sute de mii de oameni, doiagnosticati, dependenti de terapii si tratamente in spitale, carora le intrzici accesul in incinte, anticipand ca ai nevoie de locul lor pentru covizii care vor veni…noua discriminare, pe boala – „boala ta e tratabila, a lui e condamnabila” Brrr! Presimt ca abia acum vine criza, criza de nervi…ca avem o „boala”…

    • Pare plauzibil să vizezi eradicarea epidemiei.
      Uciderea unui bolnav de cancer prin infectare cu SarsCOV2 este tot malpraxis. Cred că până și un prostovan ca Astărăstoae s-ar prinde.

  4. Asile Vastărăstoae, din Italia se aude un încîntător sunet de cătușe: https://www.europafm.ro/italia-oficiali-importanti-din-sistemul-de-sanatate-arestati-pentru-frauda-si-coruptie/
    „În Italia, mai mulți înalți responsabili din sănătate au fost arestați pentru afaceri cu material de protecție și dezinfectante. Printre cei arestați este și coordonatorul comitetului de urgență pentru combaterea Covid-19 din regiunea italiană Sicilia”
    Vine și vremea voastră, chiar dacă vă ascundeți sub nume false pe net.

    • Și în România s-au făcut șmenuri pe seama COVID, caută-ți hoții la SRI și la firmele acoperite.

      Asta nu îți dă dreptul, gunoi nesimțit și prost, să dezinformezi și post-factum cu privire la „gripa ușoară”, Nici ție, nici lui Astărăstoae.

  5. Slava Domnului ca mai exista (si) romani normali la cap in functii importante in aceasta tara!

    Doamna Weber este un exemplu rarisim de „om potrivit, la locul potrivit” care intretine speranta ca o viitoare generatie de alegatori romani va fi mai capabila decat cele actuale in alegerea si promovarea in pozitiile fundamentale de conducere ale acestui stat a unor concetateni normali si onesti in raport cu propriul lor popor care sa inteleaga importanta numirii in functii esentiale pentru salubritatea morala a conducerii unei tari (cum este, in cazul de fata, functia de „avocat al poporului”) a unor oameni corespunzator pregatiti si de o rectitudine morala indiscutabila…

  6. BTI, scuze, eu nu mai pot cu prostovanii ăștia, întâmplător-revoluționarul Mioc și imbecilul expreședinte al Colegiului Medicilor Astărăstoae.

    Dezastrul global COVID19 are câteva focare perfect justificate:
    Franța – organizarea alegerilor, măsuri antipandemie amânate de Macron din interes personal. PROȘTILOR, nu a fost în interesul francezilor să se amâne măsurile antiepidemice!!!
    UK – Boris Johnson alege economia în detrimentul sănătății populației până când se trezește cu mii de infectați. PROȘTILOR, au crezut că merge și așa!!!
    USA – Trumă neagă problema pandemiei până când îi explodează în față, iar acum au depășit suta de mii de morți.
    Brazilia- Bolsonaro este un fascist procorporații, un dereglat mintal care îndeamnă populația la inconștiență. Se moare cu miile pe zi și nu încă nu se cunosc proporțiile reale ale dezastrului. PROȘTILOR!!!

  7. Vastărăstoae, citește articolele la care îți fac trimitere ca să înțelegi cum a apărut minciuna covid.
    Partidul Comunist Chinez a realizat progrese remarcabile față de perioada lui Mao. Pe vremea bunului și bătrânului Mao, dacă în vreo provincie lumea contesta autoritatea partidului, s-ar fi trecut la măcelărirea populației. Acum, după protestele din Wuhan din 2019, comuniștii chinezi nu s-au apucat să măcelărească populația din Wuhan, cum ar fi fost procedura maoistă standard, ci au dat celor 11 milioane de locuitori de acolo doar arest la domiciliu, născocind toată povestea asta cu covidul. Este o dovadă limpede că tovarășii comuniști chinezi au devenit mult mai omenoși față de cum erau în veacul trecut.
    https://mariusmioc.wordpress.com/2020/05/29/protestele-de-strada-din-2019-din-hong-kong-si-wuhan-motivul-isteriei-covid-inceputa-in-china-care-a-molipsit-planeta/

    • Mioc, tu faci trimitere pentru că prostia ta nu are limite.

      Oricare ar fi originia SARS-COV-2 și oricare ar fi interesele din spatele pandemiei, tu și celălalt prostovan, Astărăstoae, negați de la bun început problema epidemică. Se moare de COVID19, spitalele din România au fost carantinate de la câteva cazuri, iar voi, PROȘTILOR, aveți impresia că problema se rezolvă dacă o facem mai mare.

  8. Cei care plâng după un potențial Ministru al Sănătății în persoana prostovanului Astărăstoae, să stea liniștiți, în Brazilia, prostovanul Bolsonaru, asemeni prostovanilor Mioc și Astărăstoae, face exact asta, omoară populația pentru o viață normală.

    Asta e, toți ne naștem, toți murim, ce problemă este dacă populația crapă, vreo 5-10%, în anul 2020?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998