CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Avocatul Poporului, mesaj cutremurator: Sfirsitul drepturilor omului asa cum le-am cunoscut

18 comentarii / 23879 vizualizări / 3 ianuarie 2022

”De ce cred că pandemia actuală înseamnă sfârșitul drepturilor omului, așa cum le-am cunoscut în ultimii 75 de ani?” scrie Avocatul Poporului, Renate Weber, într-o analiză pentru cristoiublog.ro

”După cel de-al Doilea Război Mondial, legislația internațională de protecție a drepturilor omului la nivelul ONU, dar mai ales la nivel european și al Americilor de Nord și de Sud, a fost elaborată având în centrul ei omul ca ființă individuală. Stim cum toții că protecția drepturilor omului înseamnă a-l apăra pe individ în raport cu statul, cu mașinăria instituțională a acestuia, gata oricând să-l strivească. Dar adevărul e că, timp de decenii, la nivel filozofic și juridic, bătălia s-a dat între teoria protecției individului și teoria drepturilor colective care, în numele apărării comunităților, îl obligă pe individ să se supună regulilor acestora. Este teoria dominantă în Africa, unde și legislația e construită astfel, dar și in Asia, unde nu există o legislație continentală, dar e ceea ce vedem în practicile țărilor de acolo.

Toate conferințele mondiale ale drepturilor omului, la care am participat sau pe care le-am urmărit după 1990, au dezbătut profund această temă, până de curând teoria occidentală a protecției individului având câștig de cauză. Mai ales în privința drepturilor civile și politice, adică a dreptului la viață, a dreptului de a nu fi supus torturii sau unor tratamente inumane și degradante, a dreptului la libertatea de religie, de gândire, de exprimare, a dreptului la viață privată, la un proces corect și echitabil, a libertății de mișcare, a libertății de întrunire și de a manifesta etc. Evident, a fost o dispută cu semnificații politice profunde. Pe de o parte, pentru prezervarea integrității teritoriale a statelor, teoria drepturilor colective putând duce la punerea în aplicare a dreptului popoarelor la autodeterminare, diferența între o comunitate sau o minoritate și un popor fiind cel mai adesea interpretată politic. Pe de altă parte, pentru că orice sistem de dictatură sau sistem autoritar invocă primatul protecției colective pentru a domina și chiar supune individul, restrângând-i drepturile. Cum teoria și legislația de protecție a drepturilor omului au fost susținute mai ales de Occident, evident a fost o bătălie și cu ideologia țărilor comuniste, pentru care individul nu reprezenta nimic în raport cu sistemele comuniste, care pretindeau că pun drepturile și interesele comunităților (comuniste, evident) mai presus de om.

După căderea comunismului în Europa, părea că teoria drepturilor individuale a câștigat. Fostele state comuniste au îmbrățișat rapid ideea drepturilor individuale și au fost extrem de active în promovarea ei. E drept că, în ultimele decenii și mai ales în ultimii ani, au apărut noi drepturi, a căror dimensiune colectivă este evidentă. Protecția mediului, de exemplu, are în vedere comunitățile în ansamblu, mai nou chiar întreaga planetă, iar discuția despre dreptul generațiilor viitoare este categoric despre drepturi colective. Asemănător, deși sunt considerate, în continuare, drepturi individuale, au o dimensiune colectivă evidentă chestiunile care țin de protecția socială; dacă la nivelul Consiliului Europei ele au fost formulate, acum vreo două-trei decenii, mai degrabă ca niște deziderate decât ca drepturi, în Uniunea Europeană ele sunt amplu reglementate.

Dar, până acum, drepturile civile și politice rămăseseră drepturi individuale. Până acum. Pandemia ultimilor doi ani, de fapt metodele de combatere a acestei pandemii, au răsturnat complet acest raport. Si asta s-a întâmplat mai ales în țările care anterior susținuseră drepturile individuale ale omului. Nimic surprinzător în felul în care țări asiatice au dispus interzicerea tuturor activităților, carantinarea persoanelor infectate, controlul total, cu ajutorul tehnologiei, al locurilor în care o persoană a fost într-o anumită perioadă de timp, mai nou obligativitatea vaccinării. Sunt țări în care controlul populației, în numele protecției colective, a funcționat mereu. Marea schimbare e a țărilor denumite generic occidentale sau democrații funcționale. Mă refer la întreaga Europă, la Statele Unite, la Canada, Australia, Noua Zeelandă. Pentru prima dată, după cel de-al Doilea Război Mondial, când drepturile civile și politice ale indivizilor au fost restrânse invocându-se protecția colectivităților de o manieră care afectează însăși esența drepturilor, aneantizându-le.

Controlul total pus în practică de guvernele considerate democratice schimbă pentru totdeauna soarta noastră și a drepturilor noastre.

A început cu o cenzură feroce, manifestată în primul rând pe rețelele sociale, pentru că acolo ideile și informațiile se propagă cu mare viteză. Si a fost simplu de realizat având în vedere malversațiunile uriașe politice și economice în care Mark Zuckerberg, rețelele lui și cei din spatele lor sunt amestecați de ani de zile. Ușor de realizat, de asemenea, cu presa tradițională sau online, având în vedere dependența ei de fonduri tot mai greu de primit. Orice îndoială în legătură cu felul în care a început pandemia, orice întrebare privind gestionarea ei, orice punct de vedere contrar celui oficial, acceptat la nivel planetar prin OMS si la nivelul fiecărei țări prin vocile doar ale anumitor epidemiologi și preluate repede de guverne, au fost categoric interzise. Conturi de Facebook suspendate sau chiar eliminate, înregistrări șterse de pe internet, ostracizarea celor care au gândit diferit, chiar eliminarea lor socială și profesională. Cenzura s-a aplicat tuturor, medici, jurnaliști, activiști, politicieni sau oameni obișnuiți. Nu mă îndoiesc că guvernele însele au fost uluite de supușenia propriilor popoare, pe care le considerau libere, de felul în care s-au lăsat îngenuncheate și, mai ales, de felul în care oameni născuți și crescuți liberi s-au transformat în contestatari ai drepturilor celorlalți.

Si tocmai asta e marea problema, nu doar atitudinea guvernelor, care au invocat și invocă nevoia de a apăra sănătatea publică, ceea ce e de înțeles, între niște limite. Problema e a oamenilor născuți și crescuți în lumea drepturilor și libertăților individuale, pe care le-au considerat ceva firesc, dar la care au renunțat extrem de ușor în numele protecției colectivităților cărora doar ei le aparțin.

De aici mai departe nu prea văd cale de întoarcere la drepturile omului, așa cum le știam. Câtă vreme state democratice vor să impună, în ropotele de aplauze ale majorității, obligativitatea unui vaccin ca modalitate de combatere a unei pandemii despre care tot nu se știe mare lucru, cum nu se știe nici despre vaccin, este evident ca drepturile colective vor avea întâietate asupra celor individuale.

Nu pot să nu remarc, cu tristețe, felul insidios în care s-a ajuns aici: felul în care OMS și statele lumii și-au propus să lupte cu pandemia, nu cu virusul.

Pentru a combate virusul ar fi fost suficient un tratament adecvat. Din păcate, el nu e nici azi disponibil pentru toată lumea. Pentru a combate pandemia au fost utilizate restricții severe ale libertății de mișcare, închideri de țări și activități, carantine, izolări, internări forțate, vaccinuri și, din nou, după un an restricții severe ale libertății de mișcare, închideri de țări și activități, carantine, izolări, rapeluri peste rapeluri de vaccin. Si nu e sigur că s-a terminat. Au mai fost, în ultimii 75 de ani, și alte epidemii care au avut nevoie de abordări complexe, inclusiv de campanii de vaccinare, de exemplu contra poliomielitei, contra tuberculozei, contra rujeolei, dar niciodată până acum nu a fost folosită agresivitatea colectivă pentru impunerea lor. Când drepturile colective sunt astfel susținute și impunerea lor se face prin constrângere, directă sau indirectă, cele individuale deja au murit. Mi-as dori să nu am dreptate. Niciodată nu mi-am dorit atât de mult să nu am dreptate” conchide Renate Weber.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. Are dreptate 100%.
  Kabala mondialistă globalizată folosește orice mijloc de a desăvârși in practică teoriile lui Malthus….
  Sunt sigur că nu e cazul sa intru in detalii….

  • Uiți că autorul articolului este totuși o evreică. Ce legătură au elucubrațiile doamnei cu etnia sau kabala – despre care înclin să cred că nu ai habar cu ce se mănâncă? Niciuna.
   Folosim noțiuni cum ar fi „democrație”, „libertate”, „drepturile omului” după cum ne convine. Și teroriștii islamici folosesc aceleași noțiuni. Comuniștii vorbeau tot despre democrație așa cum o face și fosta procuroare comunistă aici…

 2. » Cei care au privilegiul de „a vedea”, au datoria de a acționa.
  » Pentru ca minoritatea „cei răi” să triumfe, este suficient ca majoritatea „cei buni” să nu facă nimic.
  » Există o limită dincolo de care răbdarea încetează a mai fi o virtute.

 3. E o perversa, cum o stim. Face publicitate globalismului, lui Soros pe invers. O infecta. Naivi mai sinteti, gugustiucilor !

 4. Cam insidios textul. Statele occidentale nu sunt China, chiar dacă unele au luat masuri ca in China. Încă exista în aceste state o masa critica de instituții, grupuri de interese și cetateni care cred si militează pentru drepturile omului în accepțiunea clasica. Batalia cu stanga radicala nu s-a încheiat, cum opinează doamna Weber. Abia a început.

  • „o masa critica”?
   Care? Care care pune câinii să muște un demonstrant pașnic și fără nimic în mână, la Amsterdam?
   Din păcate, cred că te înșeli. Masa nu este atât de critică. Instituții cheie au fost deja acaparate.
   Iar lupta nu se dă online ci afară. Să fiți cu toții afară, indiferent cine vă cheamă data viitoare când se va mai discuta despre drepturi. Nu vă place grupul cu steaguri ale AUR? Atunci stați la 20 de metri de ei, dar fiți acolo. Eu așa am fost.

 5. Lumea nu se sfirseste cind hotarasc niste gainari ca Renate Weber, George Soros sau Bill Gates… Ce scirba aceasta muiere urita si grasa ! Intr-adevar, haliti orice rahat !…

  • Radu și Gheorghe, nu știu ce naiba ați citit, dar sunteți clar într-un univers paralel. Citiți măcar finalul
   „Când drepturile colective sunt astfel susținute și impunerea lor se face prin constrângere, directă sau indirectă, cele individuale deja au murit. Mi-as dori să nu am dreptate. Niciodată nu mi-am dorit atât de mult să nu am dreptate”

   • Ce nu intelegi, Charlie ? Codobatura asta spune ca gata, va conduce Guvernul Mondial, va fi dictatura (colective versus individuale), ca s-a terminat cu libertatea individuala. Cel mai abject text pe tema pe care l-am citit. Nu conteaza ce sustine stimabila, pentru ca dansa nu e nimeni. E un text care i-a fost pus sub nas si l-a semnat. Traiasca Soros ! Mincati orice rahat ca niste copii. Nu e decit o retorica perversa care vrea sa va convinga ca gata, nu mai aveti drepturi. Si toti papagalii o citesc cu entuuziasm pe Perversa.

    • Este adevărat că ea spune „De aici mai departe nu prea văd cale de întoarcere la drepturile omului, așa cum le știam.”
     Dar eu te întreb pe tine, crezi că există vreo societate care să continue să funcționeze cu 20-25% dintre oameni în grevă sau șomaj de protest? Întrebarea reală este aveți voi cojones să faceți asta? Să luptați?
     Nu online, în stradă, la proteste și prin a vă lăsa demiși în semn de protest fără să acceptați dictatura majorității care aplaudă.

 6. Dreptul La Libertate Dreptul De A Alege În Viața Noastră Îl Avem De La Dumnezeu Tatăl Ceresc Și Nimeni Nu Poate A Nil Lua Vreodată Cine Sunteți Voi Aleși De Noi Popoarele Ce Reprezentam Statul Statele Prin Aleși Temporal În O Funcție Să-mi Ei Ce Mi-a Dat Dumnezeu Care Ne-a Creat Nu Uitați Că Noi Popoarele Ce Reprezentam Statele Vă Vom Lua Atât Funcția La Care V-am Ales Și Veți Fi Judecați Și Condamnați Pentru Înaltă Trădare Și Genocid Că Asta Faceți Voi Ce V-am Ales Temporal În O Funcție Sau Închisoarea Pe Viață Ori Moartea Voastră Ne Vom Lua Libertatea De A Decide În Viață Dată De Creatorul Omenirii Dumnezeu Tatăl Ceresc Nea Dat-o Prin Nașterea Noastră Voi Cei Ce Vreți Să Ne Luați Ce Ne-a Dat Tatăl Ceresc Dumnezeu Creatorul Nostru Al Omenirii Slujiți Vă Închinați Și Faceți Voia Dumnezeului Ce Sa Dat Pe Sine Dumnezeu Lucifer Șarpele Cel Vechi Satan Și Veți Răspunde Cu Viața Voastră Toți Ce Slujiți Lui Satan Curând Noi Omenirea Popoarele Lumi Ne Vom Elibera Și Ne Vom Lua Ce Nea Dat Dumnezeu Tatăl Ceresc Libertatea Deplină Să Decidem În Viață.

 7. CUM DRACU DE UITATI CA EA SI CU ALINA MUNGIU SI CU BOGDAN TEODORESCU AU ADUS SOROSISMUL IN ROMANIA? CACATA ASTA SECURISTA A SUPT PLA LA UE ZECI DE ANI…SCUIPATI LEPRA DIRECT INTRE OCHI…SECURISTA EVREICA TRADATOARE DE TARA…A SUPT PLA TOATA VIATA…SICTIR LEPRA!

 8. Otreapa securista …gata decrepitii ca si ea conduc lumea…Vaca proasta nu ai fost apta sa feti un plod, da visezi sa conduci lumea…mars spre cimitir chealo! Mori maine si te trag cainii afara din groapa ..
  CONDUCETI VOI CURU VOSTRU KKAT SI CREIERII VOSTRI SPALATI CU ARIEL…
  ESTE O NEMERNICA DE TURNATOARE LA SECURITATE…MARS DRACU LA PENSIE IUDA!

 9. Putem considera marturia doamnei Weber, ca si pe o certificare oficiala, ca tot ceea ce noi toti vedem ca se petrece, chiar este adevarat si nu aievea (cum ar zice vrajitorul Gandaf – pazitorul lumii oamenilor). Da paduchii, aia care au facut pactul cu dracu, sunt uneltele care ne imping cu mare entuziasm si convingere pe marginea prapastiei si vor sa ne piarda. Au hotarat sefii lor ca suntem prea multi pe lumea asta si suntem greu de hranit si stapanit. Asa ca paduchii, cu o energie si o determinare demna de cauze mai bune, sunt impinsi si manati de la spate de mana nevazuta a stapanilor lor. Pe cat sunt de infami, fata de semenii pe care-i omoara cu zile, pe atat sunt de ingroziti de biciul stapanului lor. Nu cadeti in plasa ignorantei si a delasarii. Judecati fiecare fapta a voastra ca si cum viata voastra chiar depinde de asta.

 10. Am citit acum toate postarile. Si aici vedem cativa paduchi. E foarte clar ce fac. Nici n au citit textul doamnei Weber, nu argumenteaza in nici un fel. Sunt platiti cu arginti si manati cu biciul de la spate, ca sa latre si sa scuipe venin. Nu trebuie sa fi un erudit ca sa vezi asta, trebuie doar bun simt.

 11. @ Dacă ați asocia rasismului deciziile și campaniile susținătorilor politici și ale celor interesați de promovarea vaccinări care au ca subiecte nevaccinații, ?

 12. & Astfel de afirmații publice din funcția de avocat al poporului, ? Are vârstă de pensionare și probabil că nu îi mai convine funcția, ?

 13. Încă avem noroc că proștii nu zboară ! Ar fi noapte totală iar soarele nu ar mai avea Răsărit și Apus !!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998