CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Avocatul Poporului – semnal de alarma: medicii care lupta cu virusul ar putea lua-o razna cu capul

6 comentarii / 4142 vizualizări / 16 aprilie 2020

Avocatul Poporului îi solicită ministrului Sănătății, printr-o adresă oficială, asigurarea consilierii psihologice pentru medicii aflați în prima linie a bătăliei cu virusul Covid 19, considerînd că echilibrul emoțional al acestora poate fi grav afectat de situația pe care o traversează, în unele cazuri chiar pe tot resul vieții.

”În contextul actual, asistăm la tot mai multe apariții în mass media, ale unor cadre medicale aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus care, arată public, o serie de lipsuri și disfuncționalități cu care se confruntă fiecare la locul sau de muncă. Desigur că, sub aspectul siguranței și securității în muncă, cele mai importante par problemele somatice dar, în aceeași măsură și problemele psiho-emoționale, de distress emoțional, pot genera stări de incapacitate profesională pe diferite perioade sau, mai grav, ireversibile. Toate aceste comunicări și comportamente au ceva în comun și anume, sunt făcute sub spectrul unor emoții puternic negative, generate cel mai probabil, de teamă și chiar anxietate foarte ridicate. Acestea afectează, în măsuri și pentru durate diferite, echilibrul emoțional al tuturor celor implicați.

Teamă, furie, rușine, neputință, durere, îngrijorare profundă, descumpănire sunt doar câteva dintre posibilele emoții negative pe care le resimt și le exprimă cei care trec prin astfel de evenimente și care, de multe ori, nu pot face față singuri acestor situații.

Este cred, foarte clar pentru toată lumea ce înseamnă desfășurarea unor activități, atât de importante, sub spectrul acestor emoții negative. De aceea, stabilirea unor obiective adecvate pentru intervenția în criză psihologică, generată de acțiunea unor evenimente cu potențial traumatic, în situații de urgență, trebuie să se bazeze pe o formulare realistă a ceea ce înseamnă intervenția în criză.
Astfel, în opinia noastră, o soluție pentru gestionarea corespunzătoare a unor astfel de situații ar fi aceea ca personalul medico-sanitar și auxiliar, din unitățile sanitare al căror management se asigura de către cadre medico-militare, aflate în prima linie de luptă cu această pandemie, să fie luat în evidența unui psiholog clinician și în funcție de nevoile identificate sau la cerere, să beneficieze de asistență și suport de specialitate” se arată în solicitarea semnată de Renate Weber. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Adica psihologi le trebuie cadrelor medicale nevoite sa respire ore in sir covirusi cu ceva aer amestecat? Geeez …
  Nu credeam s-o vad si pe asta. Pai bine bre mamaie, ai uitat cand il pupai in cur pe Tariceanu, acuma ca ti-aui vazut sacii in caruta, gata, ti-ai schimbat colegii. Carevasazica, nimic despre faptul ca medicii nu mai pot demisiona si nu mai pot pleca din functie, gura poporului zice sa le dea statul psiholog. Asta chiar ca e buna sa tina administratia la lagare si inchisori

  • @Pizdantrop – Normal ca le trebuie psihologi, normal ca le trebuie debriefing. Ca ideea e debitata de purceaua Weber ma mira. Ea e specialista in pupat hemoroizi, nu in grija fata de altii. Dar i-o fi intrat si ei un morcov…cu gust de Tradiceanu.

   • Cele două gunoaie de mai sus sunt Franklin, postac PNL.

 2. @ S-au specializat ăștia de la Avocatul Poporului și în consultații medicale pentru medici și indicații terapeutice de medicină generală, ?

  • Am văzut ce a făcut mafia securistă cu sistemul sanitar din România.

   Ați expus cadrele medicale la infectarea cu COVID19, v-ați făcut că le dotați cu echipamente, le-ați obligat să lucreze în condiții de biohazard cu o măscuță pe zi și cu un combinezon deschis în față, orice pas greșit este aspru sancționat, iar peste toate astea au început să moară la propriu.

   Voi, la Securitate, beneficiați de consult psihologic și pentru povara căștilor cu bluetooth.

   • @ Ăia de la fosta securitate beficiză și de ce ziseși , ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998