CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Avocatul Poporului someaza guvernul sa explice de ce s-au inchis scolile in Romania

2 comentarii / 3887 vizualizări / 25 noiembrie 2020

Instituţia Avocatului Poporului vrea să ştie de ce şcolile sunt închise, în timp ce OMS cere redeschiderea lor. Renate Weber a cerut Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii un punct de vedere în legătură cu închiderea şcolilor, în condiţiile în care OMS recomandă ca elevii să învețe în clase. De asemenea, Weber încearcă să afle de ce autoritățile române nu au un plan clar privind desfășurarea orelor online și de ce nu se adopta modelul din numeroase țări europene care nu au suspendat cursurile la școală.

„În zona rurală, practic, conectivitatea la internet este extrem de precară şi în multe locuri nu există. Accesul la mijloacele prin care să poate participa la învăţământul online, în multe locuri nu există. Vom avea o generaţie care are doi ani şcolari pierduţi”, spune Renate Weber, Avocatul Poporului, conform Mediafax.
„Dacă ne uităm la statele membre ale UE, vedem că acolo s-au făcut eforturi foarte mari tocmai ca şcolile să fie deschise. Au fost închise multe alte locuri, dar şcolile au rămas deschise tocmai pentru că guvernele se gândesc la ceea ce înseamnă educaţia acestei generaţii”, adaugă Renate Weber.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Eu cred ca-i incurca un popor educat…electoratul lor e un „colectionar” de diplome si titluri universitare cumparate, ca-s de dreapta, cu cat sunt mai redusi cerebral, cu atat orgoliul lor de diplomagii e mai mare…asta pare a fi programul lor de guvernare – educatie si sanatate, numai pe bani! Cu sanatatea au reusit, au implementat, pe sub mana, planul respins de CCR, de privatizare a sistemului de sanatate (si) pe banii romanilor care mor din lipsa accesului la sanatate…cu educatia mai au de luptat, romanul, chiar si ala fara net, are aspiratie la scolarizare pentru copilul lui…totusi, daca mai dureaza mult „deruta” asta mondiala copiii vor fi distrusi si fizic…in tampeala universala, cand aveam si noi ocazia sa ne „aliniem”, sa fim in rand cu lumea civilizata, am fost blestemati cu o guvernare gangava si lacoma care ne-a aruncat, din nou, in coada clasamentelor, ca, daca nu eram noi cei mai tampiti din pandemie, ii crapa siliconul bulibasei din deal…

  2. Gasca pupincurista a penalului kwj, a cam adus-o la tacere pe dna Weber…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998