CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Avram Iancu – omagiat de Iohannis cu citate despre SUA, NATO și Ucraina

8 comentarii / 2773 vizualizări / 11 septembrie 2022

Găsit fără suflare în dimineața zilei de 10 septembrie 1872, marele erou transilvan Avram Iancu e comemorat 150 de ani mai tîrziu pe 11 septembrie, nefiind foarte clar de ce, iar președintele Klaus Iohannis găsește o excelentă ocazie să vorbească despre întărirea relației cu SUA, NATO și despre situația din Ucraina.

Klaus Iohannis, a transmis azi, astfel, un mesaj cu prilejul Serbărilor Naționale Țebea 2022, în care afirmă, între altele:

”Ne confruntăm cu una dintre cele mai mari crize umanitare din istoria recentă a continentului nostru, care generează un număr tot mai mare de victime, distrugeri și strămutări de persoane în interiorul și în afara granițelor Ucrainei.
În acest moment de criză, țara noastră își reafirmă angajamentul pentru consolidarea relației transatlantice și sprijină demersurile care să asigure securitatea regională, pentru a proteja libertatea românilor și pentru a construi o lume a păcii și a democrației, în care primează valorile comune, împărtășite și de Avram Iancu, precum respectul reciproc, protejarea vieții și a drepturilor tuturor cetățenilor.
Îmi exprim convingerea că eforturile comune ale comunității internaționale, dialogul politic, și nu confruntarea, alături de obiectivele noastre convergente și complementare, ale NATO și UE vor asigura consolidarea securității și stabilității europene, mai ales în Europa de Sud-Est și în Regiunea Mării Negre”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Nu credeam ca un text poate sa imi bage doua degete in gat.

 2. Sarbatoarea Nationala de la Ţebea e pentru opinci, hai sa trecem repede peste, in schimb. ”comunitatea de valori europene si transatlantice” dintre care as aminti – crima, transgenderismul, supravegherea in masa, servilismul, aservirea, idiocratizarea, minciuna, plutocratia, etc., astea trebuie sa ne fie susurate in urechi de dimineata pana seara si invers. Istoria poporului român nu este importanta, importante sunt tezele de la Bruxelles ale harpiei batrane si ale gerontocratilor din SUA, UE si de oriunde. Johannis ăsta nu isi da seama cat este de penibil? De 8 ani de zile se inneaca in ridicol, penibil, prostie, ignoranta, indolenta, mimetism si tot nu se sufocă?! Un valet al nu mai conteaza cui, si-a pierdut șirul celor pe la care trece, care crede ca suntem proști si ne lăsăm prostiți de inepțiile lui. Daca ar cunoaste putina istorie română si i-ar păsa cu adevărat, nu ne-ar aservi Ukrainei (condusă de un psihopat) care are teritorii românești. Vai de el, pămpălăul naibii!

  • Doua valori euroatlantice nementionate, dar cele mai importante si sustinute de sistem si in special de sorosisti sunt „multiculturalismul” si „imigratia” non-europenilor in Europa.

 3. Ba oligofrenule si debilule nu exista ukraina..
  ci
  FUCKRAINA

  • FUTCRAINA

 4. the west today- ideological driven, totalitarian, irrational, post christian – Roger Scruton

 5. Pare-se ca-i nevoie de revigoarea simbolisticii euro-atlantice, iar un adaos de simbolistica nationala nu strica. Chiar dacă nu e nicio legatura intre Avram Iancu, democratie și NATO. S-o găsi un institut serios care sa găsească conexiunea istorica mai putin inteleasa de marele public. Ca institute de sondare care sa descopere ca 85% dintre cetățenii romani susțin NATO și UE găsești peste tot. Ce n-au inteles to’arsii de la propaganda, e ca-i nevoie și de un vorbitor pe măsură când lipești un abțibild cu
  Avram Iancu pe ,,parteneriatul strategic”. Ca sa nu para treaba chiar ridicola. Un Ciuca, Citu, Bode ar fi ,,inimat” mulțimea. Ca to’arsul Batistuta era ocupat. Dădea interviuri despre securiștii si post-comunistii care au ruinat Romania de treizeci de ani încoace. Evident, politicienii n-au legatura nici cu unii, nici cu alții.

 6. Ce are coada vacii cu ștampila primărie, dau după cu prefectura??????

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998