CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Baconschi, acuzat de PSD ca vrea sa masluiasca alegerile din 2012

0 comentarii / 1543 vizualizări / 16 mai 2011

Prin introducerea votului prin corespondență, ministrul de Externe, pedelistul Teodor Baconschi vrea să ”măsluiască” votul diasporei și să controleze procesul electoral din 2012, afirmă vicepreședintele social-democrat Corina Crețu, pe blog.

”Diaspora românească este terenul de vânătoare al PDL”
”Domnul Baconschi a găsit o întrebuinţare mai „pământeană” Ministerului de Externe: culegător de voturi din diaspora pentru partidul al cărui prim-vicepreşedinte tocmai a ajuns. Merita, ce-i drept, pentru bunele şi loialele servicii aduse domnului Traian Băsescu în alegerile din 2009, când la Paris s-a votat cu o viteză demnă de Cartea Recordurilor! Diaspora românească a devenit un teren de vânătoare de voturi pentru PDL. Respins masiv în ţară, partidul condus de Emil Boc, realesul de sâmbătă, mizează pe voturile românilor care trăiesc şi lucrează în străinătate, pentru a rămâne la putere. Domnul Baconschi este ferm convins că, odată adoptat proiectul său de lege a votului prin corespondenţă, va aduce partidului său un milion de voturi”, susține pesedista.

Tandemul Baconschi-Igaș
”Dar introducerea votului prin corespondenţă (lucru altminteri civilizat şi funcţional în destule ţări europene) lasă un spaţiu uriaş de manevră pentru fraude electorale. Şi Ministerul de Externe este cel mai bine situat să cunoască haosul şi imprecizia datelor despre românii din afara ţării. Practic va fi imposibil să verifici, cu un oarecare grad de precizie, cine a votat cu adevărat, şi cine nu, în străinătate. E suficient să ai o imagine cât de cât realistă a celor plecaţi din ţară în perioada alegerilor. Cu o mână de ajutor din partea domnului Igaş (sau cine va fi ministru de interne anul viitor), lucrurile se rezolvă uşor. Şi milionul de voturi portocalii, promis de domnul Baconschi, va deveni realitate. Dacă tot se plictiseşte ca ministru de externe, poate i se înfiinţează domnului Teodor Baconschi un nou portofoliu: cel al măsluirii alegerilor”, conchide Corina Crețu. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998