CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Baconschi: ”La biserică umbli după sănătatea trupească, Hristos e Doctorul suprem”

2 comentarii / 2389 vizualizări / 3 august 2015

La cinci ani de la celebra măsură a guvernului Boc de închidere a 178 de spitale, în numele economiei la buget, în timp ce, în paralel, se alocau bani cu nemiluita pentru biserici, vine și explicația oficială, din partea fostului ministru și lider pedeslist, Teodor Baconschi.

Astfel, într-o postare pe Facebook, acesta afirmă, azi: ”Respingătoare mi se pare opoziția seculariștilor între biserici și spitale. La biserică umbli după mântuirea sufletului, dar și după sănătatea trupească, pentru că Hristos este Doctorul suprem.
Creștinismul – ca și alte religii – vede rugăciunea ca pe o terapeutică. În sinaxar, există apoi mulți ”doctori fără de arginți”, precum sfinții Cosma și Damian, care au practicat medicina gratuit.
La spitale găsești știința medicală (cu tot cu virușii de spital, gândacii de bucătărie sau caloriferele ruginite din provincie). Cinste medicilor care respectă jurământul hipocratic, cinste corpului medical auxiliar dacă-și face datoria în condiții grele și pentru el și pentru pacienți. Există medici credincioși, așa cum există medici agnostici. Oricum, ei pot trata numai trupul, cu ale sale leziuni și patologii organice”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. BTI, bati campii!

  2. eu am aceiasi parere cu dl baconschi.”majoritatea tacuta’de asemenea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998