CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Baconschi sau Blaga? Sau al treilea?

0 comentarii / 1433 vizualizări / 14 februarie 2011

Batalia pentru sefia PD-L a intrat in linie dreapta. Postul lui Emil Boc ramane vacant. El nu mai poate candida. Pentru ca este premierul celui mai slab guvern din trecut, din prezent si din viitor. Pentru a opri degringolada, PD-L trebuie sa vopseasca gardul. Cine va castiga? Baconschi, pe care il doreste Traian Basescu? Sau Blaga, pe care il doresc veteranii partidului? Sau un al treilea? Care ar putea fi doar unul dintre preferatii domnului Traian Basescu. Cum ar fi Elena Udrea, Preda sau oricine altcineva care indeplineste calitatea de yesman.
La tandemul Vasile Blaga – Radu Berceanu, caruia i s-ar mai putea adauga, ca linie de forta, Adriean Videanu, m-am referit ieri. Incercand sa-i evaluez sansele. Am concluzionat ca, daca Blaga iese presedinte, o parte mai mica din PD-L va pleca fie formand alt partid, fie lipindu-se la UNPR. Iar daca pierde, pleaca Blaga cu ai lui si merg pusca, intr-o forma sau alta, catre actuala opozitie. In ambele variante, este iminenta venirea opozitiei la putere. Dar sa vedem ce se poate intampla in tabara cealalta. Cea manipulata de presedintele-jucator.
Asa cum, pe buna dreptate, semnaleaza www.corectnews.com si nu numai, Elena Udrea se califica si ea, sub aspect statutar, pentru a candida la functia de presedinte PD-L. Pentru ca implineste cinci ani de cand si-a luat carnetul de membru. Asta in caz ca ar conta prea mult statutul. Fiindca, prestidigitator cum e, Presedintele Traian Basescu poate schimba o prevedere sau alta cat ai zice peste. Ambitioasa Elena Udrea, dupa parerea mea, are toate sansele. Pe ea ar fi vrut Traian Basescu sa o impinga, inca de acum sase ani, in prima functie in stat. Nu intamplator i-a procurat lucrari de specialitate din Statele Unite in 2005, pentru ca Elena Udrea sa studieze, in calitate de autodidact, inaltele mecanisme ale puterii. Si, ma rog, de ce s-ar razgandi tocmai acum? A incalcat Elena Udrea vreo regula a jocului? A fost ea vreun moment neloiala? Nu a performat? Nu este ea la marile butoane financiare? Nu manipuleaza ea cateva miliarde de euro, fonduri de dezvoltare? Nu distribuie ea acesti bani, cumparandu-si loialitati? Nu-si largeste, in felul acesta, in mod exponential, magnetismul politic? Ea este singurul personaj politic din PD-L care are sanse reale de a-l infrunta pe Blaga. In timp ce Blaga are oameni bine si adanc plasati in teritoriu dar si in functii cheie din aparatul administrativ, care se vor implica in alegeri, Elena Udrea este pe cale de a realiza acelasi lucru, la indigo, cumparand oameni. Poate cumparandu-i chiar pe oamenii lui Blaga. Ce o poate ameninta pe Elena Udrea?
Dupa parerea mea, singura amenintare ar putea veni chiar de la Presedintele Traian Basescu. De ce afirm asta? Pentru ca Presedintele Traian Basescu este cel care a declarat ca nu vede, cel putin pentru moment, o femeie la conducerea PD-L. Provocandu-i o mare dezamagire, cu acest prilej, doamnei Udrea. Numai ca Presedintele se poate razgandi. Nu ar fi prima data.
In alta ordine de idei, daca ar fi sa-l prefere pe Baconschi, care, in timp, ar deveni mai putin periculos pentru el decat Elena Udrea, Presedintele cred ca tot ar trebui sa modifice statutul. Din cate stiu, Baconschi nu a implinit cinci ani in PD-L. Dar este mai yesman. Nu are personalitatea Elenei Udrea. Pentru Traian Basescu ar fi o operatie magistrala daca ar reusi sa scape si de Blaga, si de Udrea. Ma indoiesc, insa, ca mai are forta necesara. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998