CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Baconschi: ”Vor fi un milion de asiatici în România în 10 ani, e o veste bună”

9 comentarii / 2454 vizualizări / 10 iulie 2023

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi spune, într-un interviu, că venirea în România, la muncă, a unui milion de asiatici în cîțiva ani ar fi „o veste bună, economia îi cere pentru că nu mai are brațe de muncă”.

”Am intrat pe lista imigrației economice, foarte bine. S-ar putea ca oamenii ăștia să vrea să se întoarcă la casele lor dacă se calmează lucrurile. O să fie un milion de străini din Asia cu permis de muncă în România, se autoinvită, iar economia îi cere, pentru că nu mai are brațe de muncă. Oamenii ăștia își vor găsi locul în destule nișe ale economiei românești. Vin 100.000 în fiecare an, în 10 ani o să fie un milion, e aritmetică simplă. Și e o veste bună, nu doar pentru o anumită mixitate și a unei experiențe inter-culturale, care mai destupă capul. Ci pentru verificarea siguranței de sine. Esti xenofob când nu ești sigur pe identitatea ta, după 100 de ani de stat român național, unitar, suveran, independent, membru al UE, ar trebui să fim mai siguri pe această identitate și să primim, fără atâtea griji că dacă apare cineva, omul diferit, exponent al unei culturi pe care n-o înțelegem, asta ne va eclipsa istoric”, a spus Baconschi la podcastul lui George Buhnici, citat de R3Media.ro. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Ce o fi aia ”mixitate”? Care economie ii cere? Aceea făcută praf? Aceea care nu si-a ținut acasă proprii cetățeni pentru că locuri de muncă sunt doar la mall-uri si ocazional la cate un tronson de autostradă incepută si neterminată? Economia cere forță de muncă calificată, cere absolventi de școli bine pregătiți profesional, nu cere ciurucuri care nu cunosc nici măcar limba română. De ce nu spune câți bani alocă RO pe cap de migrant? Mai mult decat unui profesor? Dar de ce i-am suporta noi? Că ni-i impune cineva?
  ”Esti xenofob când nu ești sigur pe identitatea ta, după 100 de ani de stat român național, unitar, suveran, independent, membru al UE, ar trebui să fim mai siguri pe această identitate și să primim, fără atâtea griji că dacă apare cineva, omul diferit, exponent al unei culturi pe care n-o înțelegem, asta ne va eclipsa istoric”. E vreo logică in fraza asta? Omul ăsta e rupt de realitate, dar face pe elitistul, noi suntem cei care nu ințelegem, cei care ”nu suntem siguri pe identitatea noastră” si considerăm ca ”vom fi eclipsați istoric” daca traverseaza unul niste continente ca sa vândă shaorma la fast-food in România.

 2. Are dreptate Baconski. Or sa ne destupe capu pakistanezii si indienii. Cu toporul.

  • excelent! :) asa este

 3. baconski, ești idiot sluga pupincurista!

 4. 1.000.000 de asiatici x 2-3-4 copii = 2-3-4 milioane de NOI cetateni romani !
  Boss, ai auzit de diferente culturale ??? Vezi ce se intampla in Franta, UK sau Suedia cand nu esti in stare sau nu vrei sa integrezi alte culturi in populatia locala ?

  • Nici tu nu te-ai integrat, caci esti tzigan satanizat si clona de reptilian?

 5. Deci migrația in masă și marea înlocuire nu e o tragedie a unei nații și culturi ci oportunitatea sa te destupi. Am auzit.multe de la acest individ dar nu bănuiam că e și periculos. Acum sunt sigur că daca am reușit să supraviețuim experimentului comunist de data asta ni se va înfunda, iar unii bat din palme. Ce dramă.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998