CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Balaceanu-Stolnici: ”Politicile antidrog ale Guvernului Boc reprezinta un esec de proportii”

0 comentarii / 1832 vizualizări / 1 iunie 2011

Politicile antidrog ale Guvernului Boc reprezintă un eșec de proporții care s-a soldat, din lipsa unei voințe politice, cu pierderea unor proiecte în valoare de 22 de milioane de euro, afirmă președintele CIADO România, Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, într-o scrisoare deschisă adresată CSAT.

Drogurile, ANA și eșecul autorităților române

”CIADO Romania, dupa 11 luni de corespondenta cu autoritatile romane privind politicile antidrog a concluzionat ca nu exista vointa politica si guvernamentala de intrare in normalitate pe calea dialogului. Declaratiile oficialilor romani si fuga de responsabilitate ne determina, sa reactionam pe plan intern conform Legii raspunderii ministeriale si pe plan extern conform normelor europene (…) CIADO Romania , monitorizand toate declaratiile oficialilor romani si evolutia programelor de prevenire in perioada 2009 – 2011, a intocmit Raportul de prezentare catre statele membre Schengen precum si catre Parlamentul European si Comisia Europeana. Solicitam primului ministru, Emil Boc, sa motiveze in mod public ce a determinat Guvernul sa reorganizeze Agentia Nationala Antidrog intr-un serviciu in cadrul IGPR intr-o perioada in care consumul de droguri ( psihoactive si psihotrope) era intr-o crestere alarmanta in tot spatiul UE si daca constientizeaza gravitatea sociala a acestei decizii? (…) De ce a taiat toate finantarile programelor de prevenire a consumului de droguri ? De ce Agentia Nationala Antidrog dupa reorganizare ca Directie in cadrul MAI nu are fonduri pentru programe si proiecte de prevenire cid oar pentru salarii si utilitati?”, întreabă academicianul.

Guvernul Romaniei a pierdut proiecte de 22 de milioane de euro

„Pe langa cei 1.000.000 de euro pe care ANA trebuia sa-i primeasca, de la bugetul de stat pentru programe (infiintarea unor noi centre pentru dependentii de droguri si alcool si cercetari privind consumul), am reusit sa atragem deja fonduri europene insumand 5.000.000 de euro pentru reducerea consumului de stupefiante. Pe langa asta, avem in evaluare la Comisia Europeana alte proiecte prin care am mai putea atrage inca 17.000.000 de euro. Toti acesti bani erau destinati tratamentului toxicomanilor si reinsertiei sociale a acestora, pentru ca, in acest moment, avem de aproape doua ori mai multi consumatori pe listele de asteptare, decat in centre”, susține Constantin Bălăceanu Stolnici, citând surse din cadrul Agenției Naționale Antidrog. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998