CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Balcanism: doar o zi, si l-au uitat pe Geoana

0 comentarii / 2004 vizualizări / 22 februarie 2010

Mircea Geoană se confruntă, în aceste momente, cu o dramă specifică țării în care trăim: aceea de a vedea, în puțină vreme, cum cei care se gudurau pe lîngă el îi întorc spatele, semeți, gata să pupe condurii noului sultan.

Relatam ieri, că la congresul PSD, mulți dintre pesediștii de vîrf și-au făcut drum, ca din întîmplare, pe lîngă Daciana Ponta, pentru a-și prezenta omagiile, în condițiile în care soțul său era creditat cu destule șanse de a cîștiga șefia partidului. ”Unii nici nu îmi răspundeau la salut pînă mai ieri” a izbucnit, la un moment dat, tînăra femeie, în dialogul cu apropiații. Iată un alt exemplu grăitor: în această seară, unul dintre deputații tineri ai PSD, Carmen Moldovan, a avut ideea unui gest de o rară eleganță, acela de a-l invita pe învinsul Geoană, acum abandonat de toți, la o cafea, în Dorobanți, alături de alți parlamentari tineri ai partidului, cîndva apropiați de ai săi, și oameni din stafful tehnic al fostului lider. Ideea ar fi apărut după ce s-a aflat, din gură în gură, că Geoană se află pradă unei puternice depresii după pierderea șefiei, mai alesă că nici soția nu e alături de el, fiind plecată în străinătate, și se găsește într-un moment în care trebuie să își reevalueze profund planurile de viitor.

Geoană a aceptat imediat invitația, în timp ce restului de invitați li s-au transmis SMS-uri. Surpriza a fost nu doar că mai nimeni nu a vrut să accepte o cafea cu fostul lor șef de partid, dar unii care nu fuseseră invitați se laudă deja, pe la colegi, din datele noastre, că au fost invitați și i-au dat cu flit lui Geoană.

Pînă la urmă, la întîlnirea cu președintele Senatului, derulată între orele 18,00-21,00, au participat doar deputații Carmen Moldovan și Cătălin Cherecheș, plus tinerii din echipa tehnică a lui Geoană. Surse participante au dezvăluit Inpolitics că, deși profund marcat și vizibil obosit, fostul lider s-a ținut bine, ”ori a suportat înfrîngerea cu bărbăție, ori e mai bun actor decît credeam”. Totuși, amărăciunea de a fi rapid abandonat de toți fidelii a ieșit de mai multe ori la iveală, în dialog. El și-a exprimat dorința de lua o pauză pentru a se reculege și a fi mai aproape de familie, precum și de a revitaliza unele ONG-uri pe care le-a pus pe picioare în ultimii ani și pe care le-a neglijat. Cît despre viitorul său politic, subiectul a fost ocolit, cu diplomație. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998