CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Banii romanilor pe Apa Sambetei

0 comentarii / 1817 vizualizări / 28 octombrie 2012

Cea mai recenta lovitura pe care o primeste statul roman are loc in Italia. Si se poate generaliza cu repeziciune. Este de natura financiara. Si se poate ridica la miliarde de euro. Autoritatile de la Roma au decis ca romanii care traiesc in spatiul Italiei sa plateasca impozite acolo pentru locuintele detinute in Romania. Ceea ce inseamna ca la bugetul nostru vor intra mult mai putini bani. Un semnal de alarma de care trebuie tinut cont.
Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana aduce nu numai beneficii, dar poate fi si cauzatoare de pierderi, in conditiile in care nu ne-am priceput sau nu am vrut sa negociem o serie intreaga de tratate. Voi explica, in cele ce urmeaza, la ce anume ma gandesc.
Voi lua exemplul Germaniei. Voi explica succint cum isi apara Germania interesele. Si, pornind de aici, vom putea vedea ceea ce trebuie sa facem, treptat, pentru a nu inregistra hemoragii financiare in beneficiul altor state. Conform legilor germane, toti cetatenii acestui stat, indiferent unde muncesc in lume, sunt datori fiscului german. Impozitele pe salarii, impozitele pe locuinte le platesc in Germania. Daca exista, si exista, milioane de nemti care muncesc si traiesc in lumea intreaga, dar si-au pastrat cetatenia germana, toti acestia aduc anual miliarde de euro fiscului german. Pentru a atinge acest obiectiv, statul german, cu o tenacitate exemplara, a negociat tratate cu toate celelalte state. De ce? Pentru ca, fiind datori fiscului german si pentru a fi evitata dubla impozitare, nemtii sunt scutiti sa plateasca impozite autoritatilor fiscale din statul in care traiesc si lucreaza. Evident, nici nu se pune problema vreodata ca statul german sa admita ceea ce li se intampla romanilor legat de impozitele pe locuinte.
Inca un exemplu, venit tot din Germania. Toate societatile comerciale, fara nicio exceptie, care au sediul principal in Germania, indiferent unde in lume isi desfasoara activitatea, indiferent unde in lume obtin profit, platesc in mod obligatoriu impozitul pe profit in Germania. Pe de alta parte, toate firmele germane sunt obligate prin lege sa-si fixeze sediul principal in Germania. Chiar si in ipoteza in care acolo nu desfasoara, de fapt, nicio activitate. In acest fel, anual, sume colosale ajung in visteria de la Berlin. Este si acesta unul dintre motivele pentru care Germania este bogata, dispune de fonduri uriase de bani si este statul european cel mai putin afectat de criza.
Daca cineva este curios sa afle ce primesc in schimb cetatenii germani, este suficient, pentru inceput, sa precizam ca ei beneficiaza de toata asistenta sociala si medicala de care se bucura si nemtii traitori in Germania. Cat priveste drepturile electorale, numai in Romania functioneaza aberatia conform careia cetatenii cu domiciliul in alta parte au in mod automat dreptul de vot. In Germania voteaza pe liste speciale doar cei care se inscriu din timp, la consulatele acestui stat, manifestandu-si, astfel, in mod expres, dorinta de a vota.
Pentru a atinge asemenea performante, guvernele Romaniei si diplomatia de la Bucuresti au obligatia sa stabileasca obiective pe termen lung. Ceea ce este posibil pentru unii este posibil si pentru altii. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998