CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bascalie in Parlament: ”Basescu sef la NATO ar declansa al treilea razboi mondial”

0 comentarii / 1550 vizualizări / 6 iunie 2013

Președintele României este luat cumplit peste picior în parlament de către USL, cu referire la zvonurile privind numirea sa, în viitor, în postul de secretar general al NATO, în opinia PNL el fiind capabil, dacă e lăsat de capul lui, să declanșeze al treilea război mondial și să lase organizația nord-atlantică fără flotă.

Într-o declarație politică a deputatului PNL Vasile Popeangă intitulată, sugestiv, „Incendiatorul de la Rouen – secretar general al NATO?”, președintele Traian Băsescu este ironizat la greu: ”Ar fi un motiv de mândrie ca România să dea un secretar general al NATO şi am scăpa de individ cu cel puţin o jumătate de an mai devreme, în condiţiile în care fiecare zi de prezenţă a lui Băsescu la Cotroceni ar putea fi cuantificată în milioane de euro pierdere economică. Pe de altă parte, NATO nu este o organizaţie sinucigaşă. Aveţi vreo idee cât de mare şi de modernă este flota NATO? Şi n-am auzit pe cineva că această organizaţie militară şi-ar dori să scape de ea… Cum ar fi să pui un portavion gaj la bancă şi să iei scaune de toaletă, cine trebuie să plece cu dolăreii, iar banca să execute… portavionul ca să-şi recupereze banii? Metoda s-a dovedit a fi eficientă în România – cel mai bun poligon de încercare a ceva, indiferent ce, pe pielea unui întreg popor! -, de ce să nu meargă şi la NATO?
Alt aspect: cum credeţi că ar reacţiona SUA când le-ar declara Băsescu că el e obişnuit să fie jucător, cu alte cuvinte că s-au pricopsit pe cap cu un secretar NATO jucător? De exemplu, să se joace cu nişte rachete de croazieră, fie ele Minuteman sau Tomahawk, că tot nu ştie Băsescu diferenţa între ele – dacă şi o cioară e îmbrăcată-n tablă şi zboară pe cerul albastru, e rachetă balistică… Ştiindu-se repulsia declarată a lui Traian Băsescu faţă de Rusia („Marea Neagră – lac rusesc” etc.) şi că nu se poate abţine să nu fie „jucător” când are puterea în mână (deşi cacealmalele nu i-au ieşit niciodată decât în faţa celor slabi pregătiţi politic, iar în NATO nu prea găseşti astfel de inşi), ce garanţii poate oferi distrugătorul flotei româneşti că nu va apăsa, pe furiş, un buton care să provoace un al treilea cataclism mondial? Să îşi dorească oare marile puteri aşa ceva şi au nevoie de un ţap ispăşitor? Nimeni nu e chiar atât de plecat cu sorcova!” conchide deputatul puterii. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998