CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bascalit pe tema cormoranilor, Daea e somat de opozitie sa ia masuri anti-mistreti

1 comentariu / 2133 vizualizări / 26 februarie 2019

Cormoranii au, în România, pile politice de nivel înalt, mistreții nu. Cel puțin asta e concluzia care se desprinde din comportarea politicienilor români, care rîd de se tăvălesc la semnalele de alarmă ale ministrului Agriculturii privind pagubele produse de cormorani, dar devin, brusc, foarte gravi cînd vine vorba de alte viețuitoare. Partizanat politic fățiș.
Ne amintim cu toții cît a tras Petre Daea după povestea distrugerilor provocate de cormorani industriei piscicole: PNL, USR și alte partide din opoziție mai fac și azi bășcălie de el pe acest subiect.
Asta nu împiedică USR să tragă în parlament propriul semnal de alarmă privind mistreții, de astă dată. Și, culmea, pe adresa aceluiași Petre Daea, care, după ce e umilit în cazul cormoranilor, e somat să ia măsuri urgente în cazul mistreților.

Mistretii ar fi calamitat mii de hectare doar intr-un judet

”Această problemă este una încă nerezolvată în România, deşi există aproape zilnic semnale legate de pagubele pe care le provoacă aceste animale în culturi. Judeţul Maramureş este unul dintre judeţele cele mai grav lovite. S-a ajuns în situaţia ca mii de hectare de teren agricol să rămână neutilizate în judeţ. Oamenii nu mai cheltuiesc bani pe arat, pentru că investesc degeaba. Mistreţii le distrug culturile aproape în totalitate(…) Mii de plângeri sunt la primăriile din toate zonele judeţului, proprietarii de terenuri simţind că sunt abandonaţi de cei care ar trebui să le rezolve problema” afirmă deputatul Vlad Duruș, într-o declarație parlamentară.
Totodată, Daea e somat să informeze și de ce sunt așa mulți mistreți, cum se explică distrugerile produse de ei, cîte dosare pentru despăgubiri s-au întocmit şi pentru cîte s-au efectuat plăţi șamd. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Niste prosti periculosi pentru om si natura.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998