CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu a bagat spaima in Ponta: sefii SRI si SIE chemati urgent la guvern

0 comentarii / 1924 vizualizări / 17 septembrie 2013

La 24 de ore după ce președintele Traian Băsescu a profețit public că protestele de stradă vor lua amploare în perioada următoare și s-ar putea ajunge la un punct critic, premierul Victor Ponta i-a convocat azi, de urgență, pe șefii SRI și SIE la guvern pentru discuții. Simplă coincidență? Greu de crezut.

În conferința de presă de luni seara, Traian Băsescu a aruncat pe piață două informații fierbinți: aceea că protestele de stradă declanșate de cazul Roșia Montană se vor intensifica în zilele următoare, dar și aceea că numărul protestatarilor s-ar putea înzeci, pînă la atingerea unui prag critic.
”Oamenii aia care ies la proteste cer ceva, nu trebuie sa dea cu bata. Cand vezi 15.000 de oameni ingrijorati de Sova, de Tariceanu, de Berceanu, trebuie sa te trezesti, nu ne cutremuram doar la proteste violente. E suficient ca oamenii aceia au iesit in strada si ca au o problema. Daca vor fi 200.000 de oameni iesiti intr-o zi in strada inseamna ca s-a ajuns la un punct critic, nu trebuie sa ajungem acolo” a spus președintele.
Intrebat daca are informatii ca o sa se intample acest lucru, presedintele a raspuns: „Nu am, dar dati-mi voie sa am incredere in instinct”.

Se pare că premierul Victor Ponta nu e pe de-a-ntregul convins, însă, că șeful statului s-a bazat doar pe instinct cînd a pronosticat amplificarea mișcărilor de stradă, drept pentru care astăzi i-a convocat la guvern pe directorii SRI și SIE. Deși subiectul discuțiilor anunțat public e evaziunea fiscală, e greu de crezut că ar fi vorba, în realitate, de alte probleme decît cele anunțate de președinte.

Întrevederea are loc în aceeași perioadă cu cea a premierului cu mai mulți lideri ai PSD, chemați, de asemenea, în regim de urgență la palat. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998