CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu a inventat un nou grup criminal. In cap cu Vantu

0 comentarii / 1466 vizualizări / 9 septembrie 2010

Faptul ca m-am nascut la munte nu ma impiedica sa scriu despre munte. Sau despre mare. Numai un idiot ar putea sa ma acuze, intr-un caz si in celalalt, ca sunt subiectiv. Faptul ca sunt un inamic declarat al domnului Traian Basescu si un amic declarat al domnilor Vantu si Luca, nu ma poate impiedica sa comentez, si inca cu pretentia de obiectivitate, lipsirea de libertate a ultimilor doi. De catre primul.

Ce semnificatie are noul spectacol oferit de procurori, un spectacol care poarta si el marca prezidentiala?
Cat timp Realitatea TV a fost pe placul presedintelui – jucator, el nu a suflat o vorba impotriva acestei televiziuni de stiri pe care, ulterior, a acuzat-o de toate relele pamantului. Si nici nu l-a demonizat pe Sorin Ovidiu Vantu. Dimpotriva. S-a intalnit personal cu el, in calitate de sef al statului, de mai multe ori. Si nu numai in parcari. Sorin Ovidiu Vantu devine “sef al unei retele de crima organizata” si un “pericol social” atat de mare, incat trebuie pus dupa gratii, in ciuda gravei infirmitati de care sufera, abia dupa ce Traian Basescu s-a simtit lezat si deranjat. Declicul a avut loc candva in intervalul dintre ultimele alegeri parlamentare si ultimele alegeri prezidentiale. Adica dupa ce Basescu si-a intrat cu adevarat in rolul de jucator, instaland Guvernul Boc 1 si dand de-a berbeleacul tara. Pe masura ce din reaua guvernare, la pupitrul careia se afla acelasi Traian Basescu, inregistra spectaculoase scoruri negative, reporterii Realitatii TV si cei din redactiile ziarelor detinute de Vantu, fara sau impreuna cu Liviu Luca, au devenit din ce in ce mai critici. Ei nefacand altceva decat sa-si exercite, in mod liber, profesia.
Din motivul de mai sus, Basescu s-a inflamat si a inceput sa lanseze fel de fel de acuzatii impotriva jurnalistilor – care au devenit tonomate si slugi ale unui blestemat mogul – si impotriva “mogulului” insusi. Momentul culminant al conflictului, in faza sa vocala, a fost cel legat de faimosul dos de palma aplicat de Traian Basescu unui copil, dezvaluit de Realitatea TV in plina campanie electorala.
Nici nu s-a reinstalat bine Traian Basescu la Cotroceni, in al doilea mandat prezidential, ca l-a si amenintat direct pe Vantu si, cateva zile mai tarziu, in decembrie anul trecut, i-a “dresat” un dosar penal, interzicandu-i sa paraseasca teritoriul Romaniei. Intre timp, conflictul s-a acutizat. Guvernul a comis tampenie dupa tampenie, jurnalistii Realitatii TV au devenit din ce in ce mai critici si, supuse presiunii Ministerului Finantelor, ziarele lui Vantu si Luca au dat faliment, iar televiziunea Realitatea TV a ajuns intr-o situatie critica. Aflandu-se, practic, sub un sechestru.
Iar acum, procurorii politici au crezut de cuviinta ca Vantu si Luca prezinta brusc un pericol social atat de mare, incat e necesar sa fie tinuti sub lacat, cat mai departe de cetatenii acestei tari. Tot ei au declansat vaste perchezitii, care nu vor avea cu certitudine o alta consecinta decat posibilitatea de a pune mana pe fel de fel de informatii, care, ulterior, “pe surse” vor fi plasate opiniei publice. Spre linsajul, spre executia rituala a celor doi. Basescu se razbuna pe Vantu si ofera, astfel, un nou circ populatiei flamande. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998