CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu arunca bomba: Mihaela Nicola, coordonatoarea acoperitilor SRI din presa

5 comentarii / 43091 vizualizări / 6 august 2016

Fostul președinte detonează o posibilă bombă de proporții, prin intermediul unui comentariu pe Facebook, în care declanșează un atac tăios la adresa acoperiților din presă și a teoriilor răspîndite de aceștia la adresa lui. Concret, Băsescu susține, cu subiect și predicat, că acoperiții SRI din mass-media ar fi coordonați de cunoscuta specialistă în PR și advertising, Mihaela Nicola.

”Observ o campanie hotărâtă şi în acelaşi timp mincinoasă a gradaţilor din presă în a convinge că, în raport cu justiţia, Tăriceanu, Ponta sau Băsescu sunt totuna. Mai au puţin şi vor susţine în scrierile lor penibile că, de fapt, eu mi-am aranjat cu Tăriceanu suspendarea din 2007, iar suspendarea din 2012, plecând de la premisa „dogită” de sergent major executant, s-a făcut pentru că aşa m-am înţeles cu Ponta. Asta face, după mintea lor, ca astăzi, eu, Tăriceanu şi Ponta să luptăm împreună împotriva Justiţiei. Cât de penibili pot fi unii gradaţi din presă.
Ce nu vor să recunoască gradaţii piaristei SRI-ului, doamna Mihaela Nicola, este că în timp ce eu militez pentru o justiţie independentă, dar care respectă drepturile fundamentale, Tăriceanu şi Ponta vor o justiţie controlată politic.
Şi ce să vezi, dacă există justiţie, susţin gradaţii din presă, ea a început să existe începând cu 2015, odată cu instalarea domnului Klaus Iohannis la Cotroceni. Pentru ei, justiţia este aceea în care procurorii transmit presei documente acuzatoare din dosare. Pentru ei, justiţia este aceea în care oameni sunt purtaţi cu cătuşe prin faţa televiziunilor înainte de a fi judecaţi. Pentru ei, justiţia este aceea în care acuzaţii sunt judecaţi de popor şi de tot soiul de jurnalişti şi politruci la televiziuni. Pentru ei, justiţia este aceea în care Preşedintele este nemulţumit de o hotărâre definitivă, drept pentru care slugile aprobă grăbite o cale extraordinară de atac, etc, etc.
Nu, doamnelor şi domnilor gradaţi! Este o abordare falsă și care degradează justiţia.
Începînd cu 2015, în loc să continue procesul de consolidare al justiţiei, “trei bugetari” din vîrful instituțiilor de forță, SRI, DNA dar şi ICCJ, au decis că poporul vrea spectacol, şi în numele acaparării puterii de către ei înşişi şi a slugărniciei faţă de noul preşedinte au oferit spectacol.
Ce au refuzat însă cei trei? Au refuzat să garanteze dreptul fundamental la apărare pentru cei acuzaţi de procurori, aruncând justiţia la orizontul anilor 50 şi făcându-se a uita că:
1.Persoanele suspectate sau acuzate nu trebuie prezentate public ca şi cum ar fi vinovate, prin utilizarea unor măsuri de constrângere fizică (vezi pasiunea pentru încătuşări cu transmisiune în direct);
2.Orice dubiu cu privire la vinovăţie trebuie interpretat în favoarea persoanei suspectate sau acuzate ( nu invers, așa cum se procedează acum);
3.Suspectul sau acuzatul au dreptul la tăcere şi de a nu se autoincrimina, iar exercitarea acestui drept nu poate fi utilizat împotriva suspectului sau acuzatului şi nu poate fi interpretat a fi o dovadă a săvârşirii infracţiunii” scrie Băsescu.

Mihaela Nicola, trebuie spus, este patroana companiei de comunicare The Group și a făcut carieră, după revoluție, la celebra firmă internațională Ogilvy, pe care a părăsit-o pentru a-și crea propriul brand, devenind o femeie de afaceri de mare calibru.
Acum cîteva luni, a făcut vîlvă dezvăluirea unui fost ofițer SRI potrivit căreia Nicola, fiica unui fost ofițer de Securitate, și firma sa au primit de la SRI sarcina de a se ocupa de rebrănduirea serviciului.
În ciuda dezmințirilor publice ale SRI, legături ale Mihaelei Nicola cu procesul de rebranding al SRI au fost identificate de presă; totuși, pasul făcut azi de Traian Băsescu este unul uriaș, prin afirmația că Nicola ar deține fabulosul rol de coordonare a ziariștilor acoperiți ai SRI din presă.
Rămîne ca fostul președinte să poată și proba spusele sale, asta, desigur, dacă i se va și cere acest lucru în mod oficial.
Oricum ar fi, scandalul amorsat azi se anunță de amploare. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. E cam timpita Tovarasa respectiva. Dar rea cit cuprinde. Un jeg. Seamana cu tot SRI-ul ?

  2. Sekuricea asta e fata lui tata, sekurist vechi. Vechi sau noi, aproape toti sekuristii/sekuricii sint niste nenorociti. Tradatori de neam si tara, din tata in fiica…

  3. Curte cu jurați frate, ca n State şi după mai vorbim despre justiție!

  4. Tovarase Basescu,peste 5000 de magistrati (judecatori,procurori)sunt numiti de tine,toti raspund inca la comanda fiindca le cunosti dosarele nu iti este rusine?Ce ai condus 10 ani un vas in deriva?

  5. @Ghirasin Ioan m-ai răcorit! asta vroiam și eu să zic!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998