CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu: Atentie cu motiunea, s-ar putea sa va reuseasca si sa va chem la guvernare

0 comentarii / 1645 vizualizări / 13 august 2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, azi, într-un interviu, că vrea să reitereze mesajul că ar putea încredinţa opoziţiei guvernarea în cazul în care aceasta prezintă un program credibil şi în eventualitatea în care Guvernul pică la moţiunea de cenzură.

„Orice soluţie în interes naţional, nu în interes de partid, va fi cea pe care o susţin. De aceea, vin şi consolidez ceea ce am spus, ca să nu las loc la speculaţii: dacă opoziţia vine cu un program mai credibil decât ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, în cazul în care o moţiune de cenzură trece, să le încredinţez guvernarea”, a declarat Traian Băsescu la Hotnews, citat de Mediafax.

Întrebat dacă PDL, care este creditat cu 15% în sondajele de opinie mai poate guverna, şeful statului a afirmat că guvernarea „nu se face pe sondaje”. „Guvernarea se asigură pe număr de voturi în Parlament, de parlamentari. Între două alegeri, acesta este criteriul. „senţial pentru mine este să existe stabilitate politică. Reiterez un apel pe care l-am făcut la Opoziţie: atenţie la ce vă doriţi cu moţiunea de cenzură, că s-ar putea să vă reuşească şi să vă chem la guvernare dacă aveţi un program corespunzător”, a precizat Băsescu.

El a menţionat că, deşi se mişcă foarte încet, actuala coaliţie duce lucrurile într-o direcţie bună, recunoscută deja de FMI şi de agenţiile de rating.

„Eu nu pot, cu toată nemulţumirea mea faţă de lentoarea măsurilor pe care le ia actualul Guvern, nu pot să nu recunosc faptul că sunt mult mai bune măsurile luate de actualul Guvern decât propunerile domnului Ponta şi ale domnului Antonescu”, a mai arătat şeful statului.

Băsescu a declarat şi miercuri, la RRA, că că, „prin declaraţii şi incompetenţă”, PSD şi PNL confirmă că nu sunt pregătite să vină la guvernare, ambele partide dovedindu-se „vesele când au putut da la toată lumea să cumpere voturi, fără să se uite la productivitate sau la dezvoltare”.

„Eu spun un lucru: mâine aş chema PNL şi PSD la guvernare, dar dacă PDL se mişcă greu în sensul reformării României, a instituţiilor statului, a ameliorării, a aplatizării deficitelor structurale pe care le avem, imaginaţi-vă cum ar fi PSD şi PNL, care le-au creat de altfel. Practic, cu ei lumea s-ar opri, adică cu declaraţii iresponsabile – «Fondul (FMI – n.r.) să plece». Ce te faci să ai asemenea politicieni la guvernare? Nu poţi. Deocamdată, singura soluţie politică minim credibilă care poate să împingă reformele structurale de care România are nevoie pentru a redeveni credibilă este această alianţă”, a mai spus şeful statului.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998