CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu, Boc si Predoiu ciuruiesc Justitia

0 comentarii / 1383 vizualizări / 21 martie 2011

In analiza precedenta, sub titlul “Justitia, cu pistolul la tampla”, am explicat cat de simplu ar fi sa facem din CSM un veritabil organism de conducere profesionist si integru al Justitiei, ca putere independenta intr-un stat democratic. Am identificat atat solutia pentru a elimina blestematul algoritm politic, cat si solutia eradicarii sau macar diminuarii semnificative a cumetriilor din sistem. Acum este momentul sa explic cine si de ce condamna Justitia romana la o stare de aservire, de balacareala, de ineficienta si chiar de coruptie si, implicit, condamna Romania la un statut de democratie esuata.
In aceste vremuri, in care Consiliul Superior al Magistraturii este supus algoritmului politic, in care sunt pastrati avocatii statului, adica procurorii, in timp ce ceilalti participanti importanti ai actului de justitie, avocatii cetatenilor si ai firmelor, sunt exclusi, CSM functioneaza ca o institutie decimata. In sensul ca exista doua locuri libere de judecatori, unul de procuror si doua pentru reprezentantii societatii civile. In mod firesc, aceasta institutie ar trebui sa-si inchida portile pentru ca, in conformitate cu legea organica care o guverneaza, ea nu are cvorumul necesar pentru a lua decizii. De ce nu se grabesc reprezentantii puterii, pentru ca ei sunt responsabili de aceasta situatie, sa completeze locurile vacante? De ce trag ei de timp?
Raspunsul la intrebarea de mai sus ne conduce, in mod direct, la relatia dintre crima organizata la nivel inalt in Romania, politica si Justitie. Cei care se pregatesc sa paraseasca puterea, asa cum cred eu, sau sa si-o conserve, asa cum cred ei, doresc sa doarma linistiti in viitor, daca pleaca sau sa-si curete adversarii, daca raman. Ca atare, ei vizeaza o alta institutie importanta a Justitiei. Care este Curtea Suprema de Justitie. O parte din ea. Sectia penala. Mai devreme sau mai tarziu, dosarele lor, sa dam ca exemplu dosarele lui Basescu sau dosarele adversarilor lor, sa dam ca exemplu dosarele lui Nastase, vor ajunge acolo pentru a primi o solutie finala. Deci este vital cine isi pune cei opt judecatori pe functiile care urmeaza sa ramana vacante la sectia penala a Curtii Supreme de Justitie. Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare ne arunca intr-un aparent cerc vicios. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998