CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Basescu: ”Bucurestiul sa intre imediat in dialog cu Moscova”

3 comentarii / 2288 vizualizări / 23 ianuarie 2016

”Ieri, la Moscova, Preşedintele Vladimir Putin a analizat în Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse “agravarea situaţiei politice în Republica Moldova “. Bucureştiul trebuie să înţeleagă mesajul şi anume faptul că pentru Federaţia Rusă situaţia din R.Moldova este una de securitate, ceea ce pentru Preşedintele Vladimir Putin poate înseamna acţiune în timp relativ scurt. Pentru România, de asemenea, stabilitatea politică şi mersul democratic al R.Moldova este o chestiune de securitate. Soluţia imediată pentru a evita surprizele este ca Bucureştiul să intre imediat în dialog cu Moscova pe tema situaţiei şi mai ales a soluţiilor pentru Chişinău. Dacă se întîrzie, şi dacă nu ştim exact ce vrem, riscul de a afla de la televizor că s-a produs o catastrofă este major.

PS –Recomandare pentru cei care trebuie să acţioneze: vedeţi că la Cotroceni se află un “memorandum de colaborare” între Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse şi CSAT semnat în iunie 2013 de Generalul Nikolai Patruşev şi Iulian Fota, cu acordul meu şi al Preşedintelui Putin. Citiţi-l, ar putea fi util” scrie fostul președinte pe Facebook.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Rusii au zis ca daca au treburi cu Romania, suna la americani, ca ei decid aici. Si ca ei nu discuta cu slugile, ci cu stapanii. De aia nu au vorbit nici cu Popey…

    • Au spus asta dintr-un motiv foarte simplu: Rmania a renuntat de independenta si suveranitate pentru a deveni o colonie, deci nu poti discuta direct cu ea in probleme de politica externa si geopolitica, ci cu imperiile care o inglobeaza. Numai idiotii pot rupe total legaturile cu un stat cat un continent si cu cel mai mare arsenal nuclear, care mai este si la doi pasi de noi.

  2. pina zice johanis ,,buna ziua” ajunge putin la chisinau mergind pe jos…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998