CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu: Cei care au furat bani de la FNI, din petrol, să raspunda

0 comentarii / 1346 vizualizări / 17 septembrie 2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la întoarcerea de la Bruxelles, că toţi cei care au furat bani de la FNI, din petrol, care au furat statul trebuie să răspundă şi a susţinut că presa consolidează minciuna conform căreia preşedintele s-ar ocupa să-i bage în puşcărie pe infractori.

„Eu am observat următorul lucru: toţi cei care s-au îmbogăţit, când îi întreabă instanţa prin ce mijloace, au un singur vinovat, preşedintele. Dar ce vă pot spune este că trebuie să răspundă cei care au furat bani de la FNA, de la FNI, trebuie să răspundă cei care au furat bani de prin petrol, trebuie să răspundă cei care au furat statul. Deci nu înţeleg de ce presa încearcă să consolideze o minciună: că preşedintele s-ar ocupa să-i bage în puşcărie pe cei care au furat”, a firmat Băsescu la Aeroportul Henri Coandă, fiind rugat să comenteze acuzaţiile omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

El le-a cerut jurnaliştilor să iasă din această minciună, să nu mai facă propaganda celor care trebuie să răspundă în faţa legii şi să plece de la premisa că au un preşedinte care se respectă.

„Ieşiţi din minciuna asta, mai ales voi că sunteţi tineri, e păcat! Nu mai faceţi propagandă celor care trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului. Plecaţi de la premisa că aveţi un preşedinte care se respectă, care niciodată n-o să spună uni judecător – judecă aşa, care niciodată n-o să-i spună unui procuror – ia-l pe cutare”, s-a adresat şeful statului jurnaliştilor.
El a precizat, conform Mediafax, că astfel de lucruri se făceau „în alte vremuri”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998