CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

Basescu cere lockdown: Iohannis si Orban sunt inconstienti!

6 comentarii / 3084 vizualizări / 5 octombrie 2020

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, îi acuză pe președinte și pe premier că sunt iresponsabili și cere urgent lockdown pentru români, mai precis închiderea tuturor școlilor, a teatrelor, restaurantelor, mallurilor șamd, avertizînd, într-o postare pe Facebook, că fără asta vom avea un număr imens de victime ale pandemiei.

”În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor.
Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte.
În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri.
In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI.
Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic.
Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabil de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt “pe val” de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli.
Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii:
-închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor;
-închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor;
-cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia “lucrului la domiciliu”;
-reducerea la maxim a transportului public;
-portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber;
-interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de 6 oameni;
-limitarea accesului în pieţele agroalimentare;
-testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome.
Dacă nu se iau urgent astfel de măsuri vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei care va plăti factura pentru doi iresponsabili.
Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri. Altfel şi pentru Iohannis şi pentru Orban şi pentru PNL, data de 6 Decembrie va fi “un pod prea îndepărtat”.
PS- Uneori, în situaţii de criză, liderii unei ţări trebuie să facă ce trebuie şi nu ce vrea populaţia. Liderii politici sunt pentru a-şi asuma soluţii în timp de criză. Când totul merge bine, aproape că nu este nevoie de ei. Asta e!” scrie fostul președinte. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Gainarul asta vorbeste pentru Bill Gates si pentru Diaspora din New York? La puscarie, tradatorule!Ce JEG!

    • Ăsta are protecție totală ca și Kovesi, de la băieții ăia cu pârnaia pentru teroriști.

      La pârnaie vor ajunge Iohannis, Orban și restul criminalilor.

  2. Sa-l inchida pe el , decat institutiile

  3. Traian BAsescu isi poate permite sa spuna ORICE caci , el are si spate si…nici macar nu se bazeaza pe un job oarecare de unde sa-si astepte lunar banii pentru painea pe care trebuie s-o livreze familiei . In plus de asta , daca va iesii din casa sa-si plimbe catzelul sau…nepoata , pe o raza mai mare d e cinci metri in jurul locuintei , nu va indraznii nici un politzai sa-l amendeze pentru ” subminarea eforturilor de combatere a pandemiei ” . Este totusi Traian Basescu chiar daca n-a castigat PGMB .

  4. Lock-down pt. marinarul Bäse: intre 6 scänduri !

  5. Doar atât îi mai poate debita singurul neuron pe care îl mai are nealterat de alcool (de-aia şi ține permanent capu’-ntr-o parte , că doar ăla mai are masă gravitaționala , restu’ sunt imponderalcoolitate) . De-aia se şi tine de brațul soției , să nu vedem cum calcă-n străchini ! Du-te obositule la culcare ! Ia-l şi pe actualu’ că altfel ne-aduce la sapă de lemn!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998