CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu chiar da semne ca e nebun: ”Ponta este un premier profund corupt”

0 comentarii / 1729 vizualizări / 5 decembrie 2013

Romania intră în era delirului politic: preşedintele Traian Băsescu a declarat, în această seară, că Victor Ponta este un premier „profund corupt”, care încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii, şeful statului enumerând, în acest context, subiectele legate de Roşia Montană, de memorandumul cu FMI şi de acciza la combustibil. Prin acuzații de maximă gravitate și de la cel mai înalt nivel, fără cea mai mică probă, Băsescu dă semne că, efectiv, e așa cum îl suspectează Ilie Sîrbu, adică nebun.

„Victor Ponta mai are nişte furii şi încearcă să îşi ascundă propria corupţie sub aceste acuzaţii gratuite, Victor Ponta este un prim-ministru corupt profund, care încearcă să îşi ascundă hoţia sub acte normative. Victor Ponta a încercat să ascundă cei 400 de milioane de dolari ai Rompetrol, ascunzându-se sub o lege care a fost declarată neconstituţională, este corupt pentru că a vrut să îşi ascundă sub o lege Roşia Montană. Victor Ponta este corupt pentru că a luat 200 de hectare pământ de la Academia Siseşti şi a dat-o la Insula Mare a Brăilei. Victor Ponta este profund corupt pentru că încearcă şi îi facilitează lui Ghiţă foarte multe contracte, protejatul lui, principalul jucător în instituţii guvernamentale în proiecte it, oricât se ascunde”, a spus Băsescu.

Acuzațiile președintelui sunt de o gravitate extremă și riscă să arunce România într-o fundătură de proporții în planul imaginii, la nivel internațional, cu atît mai mult cu cît Băsescu nu a prezentat probe concrete și nici nu a anunțat sesizarea procurorilor vizavi de așa zisa corupție a premierului.

Dacă la finele anului 2004 Băsescu împroșca senin, în public, adversarul său la prezidențiale, Adrian Năstase, cu acuzații delirante niciodată dovedite, precum miliardul de dolari dosit în Marea Chinei de Sud, măcar avea scuza că e în campanie electorală. Astăzi, însă, Băsescu deține cea mai înaltă funcție în stat , iar vorbele sale au o greutate infinit mai mare.
Odată ajunși în acest punct – al delirului verbal fără opreliști – ne putem aștepta la un an 2014 fără precedent în planul bătăliilor politice și al loviturilor sub centură, un an care ar putea trage România înapoi cu decenii. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998