CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu declanseaza prigoana impotriva politistilor

0 comentarii / 1410 vizualizări / 30 septembrie 2010

Acuzatia sefului statului conform careia politistii au savarsit un atentat la siguranta nationala, urmata evident de un cor de acuzatii similare, lansate de colaboratorii domniei sale, s-a concretizat. In sensul ca noul ministru de Interne a intocmit un raport pe care l-a prezentat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

In baza acestui document juridic, Traian Basescu declanseaza prigoana impotriva politistilor. Ce va obtine in final? Cum se va sfarsi acest act de razbunare al omului care detine functia suprema in stat?
Mai intai, acuza si apoi cerceteaza. Aceasta este procedura urmata intocmai de domnul Traian Basescu. Fiindca politistii nu au gasit un interlocutor atunci cand au demonstrat in fata Guvernului si fiindca au indraznit sa-si mute manifestatia la Cotroceni si sa lanseze cateva sloganuri impotriva domnului Traian Basescu, acesta, fara sa stea prea mult pe ganduri, ii acuza de una dintre cele mai grele infractiuni. Si anume subminarea sigurantei nationale. Si nu se margineste la atat. Adica la lansarea in eter a unui rechizitoriu. Face mai mult. Determina o remaniere guvernamentala. Il obliga pe Vasile Blaga sa demisioneze de la Ministerul de Interne. Instaleaza acolo o noua persoana. Care este adusa tocmai pentru a-i executa dispozitiile intocmai si la timp. Iar noul ministru se conformeaza cererii de a intocmi un raport acuzator la adresa politistilor. Documentul merge la CSAT. Iar acolo este, fireste, adjudecat fara obiectii. Cine ar putea sa faca obiectii?
Si ce urmeaza? In baza acestui document, de acum purtand girul ditamai Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, poate fi declansata nu numai urmarirea operativa de catre serviciile secrete a activitatii multora dintre politistii care au fost prezenti la manifestatie, ci si declansarea unor proceduri speciale de natura penala impotriva lor. Nu ma refer la cei doi amarati gasiti ca ar fi purtat revolvere la manifestatie, ci la dosare mult mai grele pentru atentat la siguranta nationala. Infractiune extrem de periculoasa si, ca atare, sanctionata foarte sever de Codul Penal.
Prigoana s-a declansat. Asemenea anchete penale au drept tinta nu numai pedepsirea celor care au indraznit sa-i arate clanta domnului Traian Basescu, ci si sa-i intimideze pe toti ceilalti pana la anihilarea oricarei stari de nemultumire si de revolta. Oare va fi atins acest obiectiv? Pe termen scurt, cu certitudine, da. Pe termen lung, insa, mie imi este clar ca prigoana nu schimba cu nimic situatia deplorabila in care se afla politistii, atat din punctul de vedere al salarizarii, cat si sub aspectul conditiilor precare in care sunt obligati sa vegheze la siguranta cetateanului. O manifestatie de protest este o supapa. In masura in care supapa nu mai poate functiona, este posibila o explozie. Daca un dictator ca Ceausescu a putut fi distrus de o asemenea explozie – produsa tocmai fiindca nu exista supapa libertatii demonstratiei – va inchipuiti ce se poate intampla cu un simplu aspirant la calitatea de dictator. Cum este domnul Traian Basescu. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998