CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Basescu, dezlantuit la Strasbourg: Islamul nu e o cultura a democratiei, Rusia ocupa teritorii europene

24 comentarii / 16127 vizualizări / 29 septembrie 2021

Dacă în țară a amuțit de vreo cîteva luni bune, la Bruxelles și Strasbourg fostul președinte Traian Băsescu e cît se poate de vocal și de dur, la ultima ședință în plen el atacînd sever islamul, dar și Rusia ori gazoductul North Stream

”Mulți caută vinovați pentru eșecul țărilor occidentale în Afganistan” a declarat Băsescu la Strasbourg, zilele trecute.
”Trebuie să ne asumăm cu toții acest eșec. Un lucru important este să înțelegem să învățăm pentru viitor că democrația și valorile occidentale nu sunt ușor de exportat oriunde în lume. Afganistanul aparține islamului și cultura islamică nu este o cultură a democrației. Primăvara arabă ne-a arătat și ea același lucru. Prioritățile momentului sunt să ne asigurăm că ajutorul umanitar este cât mai bine posibil distribuit către oamenii care au nevoie. Eforturile Uniunii trebuie coordonate cu ONU, cu NATO și SUA și trebuie să se orienteze spre sprijinirea stabilității și a bunei guvernări pentru a putea răspunde provocărilor umanitare și de securitate”.

Fostul președinte nu a menajat nici Rusia: ”Trebuie să constatăm că Rusia a ocupat prin forță teritorii a trei state asociate UE. Rusia desfășoară campanii virulente de dezinformare în toate statele Parteneriatului estic, dar și în state membre UE. De pe teritoriul Rusiei, se lansează frecvent atacuri cibernetice împotriva obiectivelor din state membre UE și NATO. Prin concentrarea de resurse militare în Crimeea și Kaliningrad, Rusia este o amenințare directă și explicită la securitatea Uniunii”.

”Adesea, Rusia utilizează gazele exportate în Uniune ca pârghie de influențare a deciziei politice. Strategia noastră de reducere a dependenței energetice față de Rusia este o hârtie fără valoare, atâta timp cât North Stream devine o realitate. Rezultatul dependenței noastre de importurile de gaze din Rusia este că Rusia face ce vrea la frontiera estică a Uniunii și atunci care sunt pilonii politicii noastre externe unitare față de Rusia? Eu nu știu” a mai spus europarlamentarul popular. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

24 Comentarii

 1. Ba Voma Securista, ba Scirbashescule..

  tu si toata famiglia ta de cacat ar trebui sa atirnati in streang pentru raul imens pe care l-ati facut oamenilor, nu sa delirezi despre Russia.

  Daca pun rusii gheara pe tine, piciorusele tale cracanate ajung oase de ros pentru caini, ba imputitule Petrov

 2. De ce nu o veni islamul peste el, ca poate asa scapam de acest dement. Discursul lui este tipic, tipic americănesc, probabil a primit si el o ”to do list” de la decrepitul ăsta de Biden, cu care este in relatii de pretenie si de cârdășie. Propagandă globalistă, nimic de fond.

  • Ești un a alfabet functional.

 3. de ce dracu il mai bagati in seama el hot ficasa hoata fratele hot nepotul hot eba hoata a ramas saraca nevastasa[deocamdata]

 4. basedia face relativizare,relativizare.uite cum se argumenteaza problema:
  https://i2.wp.com/stonetoss.com/wp-content/uploads/2021/09/mexican-immigrants-stonetoss-comic.png

 5. Măi Băse, faptul că am construit o conductă degeaba fiindcă nici unul dintre statele vecine nu vor să se lege la România are explicații în politica diplomatică. Practic vecinii ne-au izolat energetic.
  Ăsta e rodul strategieli tale și a lui Iohannis cu „axa România – SUA”.
  Ungaria, Germania, Austria au jucat inteligent. Ei n-au rupt relațiile cu Rusia și iată, au racorduri la conducte și contracte bune cu Gazrom.
  Așa că nu mai arunca vina că tu ai fost prostul, iar România suferă.

 6. Mai du-ba gaozar imputit, tradator belit in pilda ma-tii !

 7. Ce repede se activeaza , impotriva lui , yoti alienatii prorusi ! Rusine voua ! Daca tot sunteti asa de virulenti , de ce nu va asumati identitatea ? Sunteti marfa ieftina !

 8. traian Basescu e un excroc si un criminal cu sange rece si asa ceva am constat in presiunile si in teroarea din acesti ani. Nu are nici o demnitate si e doar o mizerie umana .

 9. Este cel mai bun politician roman;de fapt este singurul politician roman,ceilalti pot fi dati lejer la tomberonul politicii..Este cel mai activ europarlamentar,restul fiind ca si inexistenti si a fost cel mai bun presedinte pe care l-a avut Romania.Felicitari domnule presedinte.

  • Elena, tu esti draga?

 10. Bravo Băse!
  Ai fost și rămâi cel mai bun politician.
  Dacă era el președinte acum,nu eram în rahatul în care ne-a aruncat Iohannis cu Cîțu,marioneta lui.

  • Bravo Mircea! mai da o limba la inghetata!

 11. Bravo Băsescu

 12. Bravo base! zise corul de turnatori!

 13. Cel mai bun politician.

  • Mai rasfirati baieti, mai rasfirati!

  • Corect! Se vede din ce in ce mai bine acest lucru!

 14. toti acesti latratori prorussi care nu inteleg nimic din politica sau sint troli platiti ,va uitati ca la desene animate si va dati de filozofi .intrebarea mea este ati inteles ce a spus un politician sau va intereseaza ce a f….t el ca presedinte .ca daca va intereseaza doar sexul uitativa la programe porno si lasati politica pentru cei care o inteleg .

 15. Bine Base, dale la temelie..no return no surrender

  • Felicitări domnule Președinte!

 16. Bravo! Domnule Băsescu! Trebuie de spus și adevărul! Nu toți vor să o facă… Vedeți cât sunt de curajoși că nici numele adevărat nu afișează, în schimb, a turna zoi sunt capabili! Ieșiți din anonimat, fraților! Curaj!

 17. De departe cel mai puternic politician pe care l-a avut Romania in ultimii 70 ani. Bravo Base!!!

 18. Ai scăpat de covid? Pacat

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998