CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu: ”Din Romania s-au scos bani cu gentuta, pas-pas, prin frontiera”

0 comentarii / 2057 vizualizări / 3 aprilie 2016

Fostul președinte Traian Băsescu a atras din nou atenția, în această seară, asupra recentelor afirmații ale ministrului Achim Irimescu privind scoaterea de miliarde din România, în ultimii ani, declarînd că acesta ar trebui să facă o plîngere la parchet, iar șefii SRI, Vămilor, Poliției, BNR să dea explicații publice.

Băsescu a declarat, la RTV, că, din informațiile lui, din România s-au scos, într-adevăr, bani din țară, dar nu atît cu camionul, cît ”cu gentuța, pîș-pîș, prin frontieră”. ”Însăși șefa DNA a afirmat că va găsi banii ascunși în străinătate, dar băieții ăia nu au scos cu camioanele, au scos prin transferuri bancare sau pîș-pîș, prin frontieră, cu gentuța” a spus el. Dacă s-au scos, într-adevăr, și sume atît de mari precum cea invocată de ministrul agriculturii, atunci, în opinia lui Băsescu, șefii SRI, Vămilor, Poliției ori ai Băncii Naționale ar avea niște explicații de dat, pentru că, în prezent, în aceste posturi sunt exact aceiași oameni care erau și în mandatul fostului președinte.
”Dl.Irimescu ori are probleme la cap, ori știe multe adevăruri, care trebuie investigate. Dacă omul ăsta e de bună credință trebuie să facă un denunț la parchet și să spună care au fost băieții care l-au informat și toți cei responsabili să suporte consecințele legii” a conchis fostul președinte. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998