CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu face misto de presa. Sa facem si noi de el, oleaca…

1 comentariu / 2359 vizualizări / 16 iunie 2015

Între subiectele de presă ale ultimelor zile s-a numărat cel privind ciudata apariție în noua vilă de protocol a lui Traian Băsescu a trei obiecte de mari dimensiuni, cu rol decorativ: un cal, o vacă și un urs. Azi, președintele a ironizat presa, explicînd, condescendent, printr-o postare pe Facebook, ce e cu obiectele în cauză:

”Ursul este din lemn şi a fost realizat de un artist pe nume Smădu Gheorghe, din Comandău, judeţul Covasna. L-am primit cadou de la un preot din judeţul Braşov.
2. Calul nu este viu, cum cred unii ziarişti, este din fibră de sticlă şi l-a primit cadou soţia mea, cu ocazia zilei de naştere.
3. Vaca este din fibră de sticlă, nu poate fi mulsă şi are rolul de a compensa imposibilitatea dezvoltării unei ferme la NANA, urmare a sechestrului abuziv pus de PÎCCJ pe terenul cumpărat de Ioana cu credit de la CEC.
Una peste alta, Sofia, Radu şi Traian se vor bucura să vadă aceste animale în mărime naturală şi le vor compara cu cele din cărţile pentru copii”.

Și acum, să ne amuzăm și noi un pic pe seama subiectului.
În primul rînd, e limpede că cele trei obiecte sunt obținute pe parcursul ultimului deceniu, pentru că în apartamentul din Mihăileanu nu ar fi avut loc. În plus, ele ar fi fost vizibile cu ocazia diverselor mutări ale familiei Băsescu de colo-colo.

Potrivit legii 251/2004, președintele, ca orice alt demnitar, de altfel, nu poate reține cadouri primite în mandat mai valoroase de 200 de euro.
Cine cunoaște cît de cît piața sculpturilor în lemn știe că e exclus ca ursul prezidențial,  primit cadou, să coste sub 200 de euro, deci președintele nu l-ar fi putut opri.
Numai că ursul nici măcar nu apare pe lista bunurilor primite cadou de președinte în cele două mandate prezidențiale, care poate fi consultată aici.

Pe de altă parte, legea 251 nu vizează și soțiile de demnitari, ceea ce înseamnă că familia Băsescu a putut păstra calul primit cadou de Maria, chiar dacă sare și el, binișor, peste 200 de euro.

Rămîne o întrebare, totuși pornind de la faptul că legendara salbă de aur primită de fosta Primă Doamnă de la țigani, la Costești, în 2009, a fost inclusă pe lista cadourilor de protocol și a rămas în patrimoniul președinției, cu valoarea de 280 de euro.

Fiind primită de Maria Băsescu, ea ar fi putut rămîne în posesia familiei.

Să fi renunțat Traian Băsescu la darul respectiv doar din considerente de imagine, pentru că știrea făcuse deja turul întregii prese, la acea vreme? Să înțelegem că, altfel, salba de aur ar fi avut un cu totul alt destin?
Și, în fine, de ce oare salba în cauză e declarată, în actele Administrației Prezidențiale, ca provenind de la ”Casa Regelui Cioabă”, cînd ea provine, de fapt, cum a văzut întreaga lume, de la interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, iar familia Cioabă a negat, la acel moment, orice legătură cu individul în cauză? (B.T.I.)

Untitled

foto: jurnalul.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Pentru ca pentru basescu, familia Cioaba si familia Anghel, fac parte din aceiasi „familie”, fara sa faca distinctie. Importante erau doar voturile si „salbele”!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998