CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Băsescu iese la rampa: Sustin proiectul Roşia Montană

0 comentarii / 1720 vizualizări / 29 septembrie 2013

Fenomenul Roşia Montană a generat două abordări mincinoase – locuri de muncă versus utilizarea cianurii, a declarat duminică preşedintele Traian Băsescu.

El nu a negat că rămâne un susţinător al proiectului de exploatare de la Roşia Montană, dar a subliniat că obligaţi sa, în prezent, este să aibă o abordare neutră în momentul în care „s-a creat o falie în societate”. „Fenomenul Roşia Montană a generat doua abordări, ambele mincinoase – locuri de muncă versus crima utilizării cianurilor. (…) Marele adevăr nu este acesta. Proiectul Roşia Montană nici nu creează locuri de muncă încât să se simtă consistent în bugetul de stat. (…) E o abordare mincinoasă că se rezolvă problema locurilor de muncă, rezolvă o problemă a populaţiei din Roşia Montană, ceea ce nu e ne neglijat. Pe de altă parte, utilizarea cianurilor – crima cea mare – ceea ce iarăşi nu e adevărat. Dacă există un reactiv care se distruge uşor, acesta este cianura. (…) Cianura este distrusă de razele soarelui, de ultraviolete”, a afirmat Traian Băsescu, într-o emisiune la ProTV.
Traian Băsescu a menţionat că nu este împotriva industriei de extracţie a metalelor neferoase, dar s-a declarat convins că, dacă s-ar pronunţa pentru proiectul de la Roşia Montană, „peste 70% din clasa politică va avea un punct de vedere contrar”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998