CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu: in caz de conflict cu Iranul, ”mergem” cu Israelul

0 comentarii / 1642 vizualizări / 12 august 2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, azi, întrebat dacă, în cazul unui conflict cu Iranul, România va pune la dispoziţie Israelului spaţiul său aerian, că ţara noastră va fi un partener loial al NATO, din care face parte şi un partener loial al Israelului.

„Cred că nu este momentul să vorbim despre conflict. Noi sperăm ca sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU să creeze la Teheran soluţia corectă – nu aceea a săpării de gropi pentru militarii americani, ci aceea a deschiderii negocierilor transparente. Iar, dacă va fi cazul, România va fi un partener loial al alianţei NATO din care face parte şi un partener loial al Israelului”, a spus şeful statului, conform Mediafax.
Preşedintele a ţinut să sublinieze că apreciază drept esenţial ca stadiul actual al situaţiei să evolueze într-un sens favorabil prin negocieri.
„Diplomaţia este cea care trebuie, în opinia noastră, să soluţioneze diferendul Iranului cu lumea, cu democraţia”, a spus şeful statului.
Consiliul de Securitate al ONU a impus, la 9 iunie, noi sancţiuni Iranului, pentru a patra oară începând din 2006, în încercarea de a convinge această ţară să îşi suspende activităţile nucleare sensibile şi să dea asigurări comunităţii internaţionale privind natura paşnică a programului său, a relatat AFP.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998