CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Băsescu: Iohannis pierde presedintia daca e declarat incompatibil

2 comentarii / 3334 vizualizări / 23 octombrie 2014

Președintele Traian Băsescu a declarat ieri că românii au de ales la scrutinul prezidențial între „o marionetă a PSD”, cu referire la Victor Ponta, și un candidat asupra căruia planează riscul incompatibilității, situație în care se află Klaus Iohannis, arătând că o decizie de incompatibilitate poate avea efecte și după începerea mandatului de șef al statului.

„Îmi pare rău pentru români că au de ales între o marionetă a PSD și un alt candidat care, din păcate, din dorința de a parveni în funcții cu orice preț, nu a ținut cont că asupra lui plana riscul incompatibilității, care se poate manifesta inclusiv după începerea mandatului. O decizie a instanței de incompatibilitate după validarea mandatului și după începerea exercitării funcției suspendă exercitarea funcției de către președinte. Este situația pe care o blamăm toți cei responsabili, inclusiv pe parlamentarii care au fost constatați prin hotărâri definitive și irevocabile a fi incompatibili și le cerem să-și înceteze mandatul de parlamentari, chiar dacă ei erau consilieri la momentul la care au fost în această situație”, a spus Băsescu, potrivit Agerpres, înainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la reuniunea Consiliului European.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. are dreptate …..

  2. Are pe pizda masiii. Linge-n cur un criminal de razboi, carpa de sters pe jos a lui Hitrler, care a trecut ca tampchietul si Nistrul si Bugul.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998