CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Băsescu: ”Iubitori de câini, luați-vă maidanezii acasă”

0 comentarii / 1385 vizualizări / 4 septembrie 2013

Preşedintele Traian Băsescu face apel la Guvern să emită o Ordonanţă de Urgenţă prin care să stabilească „un termen scurt sau rezonabil” în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

„Fac apel la Guvern, pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare, fac apel la Guvern să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă, să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi de iubitorii de câini să fie imediat eutanasiaţi”, a afirmat Traian Băsescu.
Potrivit lui Băsescu, rezultatul actualei legislaţii care vizează castrarea şi îngrijirea câinilor s-a dovedit un eşec. „Nu trebuie să mai aşteptăm să mai moară un copil”, a spus preşedintele, conform Mediafax. „Nu putem pune câinii mai presus de oameni, mai presus de copii (…) Sunt revoltat de demagogia legată de iubitorii de câini”, a spus preşedintele. El a menţionat că are acasă cinci câini.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998