CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu la tribunal. Efectul Strauss-Kahn?

0 comentarii / 1678 vizualizări / 18 mai 2011

Surpriză: preşedintele Traian Băsescu a mers astăzi la Judecătoria Sectorului 5, unde a fost audiat în procesul de calomnie pe care i l-a intentat deputatului PSD Mugurel Surupăceanu.

Mugurel Surupăceanu a fost dat în judecată de Traian Băsescu după ce, anul trecut, acesta a declarat că Preşedinţia favorizează şi susţine consumul de droguri uşoare. În replică, președintele a spus, azi, că „La vremea raportului prezidenţial, etnobotanicele nu erau interzise”.

Prezența la tribunal a lui Traian Băsescu este surprinzătoare, pentru că, în general, asemenea gesturi nu sunt în măsură să ajute la imagine, mai ales că actualul președinte e primul, de la Ceaușescu încoace, care a compărut în tribunal în timpul mandatului (prima oară în 2005, cu Ciuvică; pe 29 iunie are altă înfățișare, contra lui Patriciu). Se știe, de asemenea, că, nu demult, președintele a renunțat la un proces celebru contra lui Eugen Nicolăescu doar pentru a evita un control psihiatric, pe care îl ceruse fostul ministru al Sănătății. Nu e exclus, însă, să asistăm la un efect al scandalului Strauss-Kahn, din SUA. Mai precis, în condițiile în care întreg mapamondul e zguduit emoțional de vestea că ditamai gigantul organismelor internaționale e tîrît în justiție de o modestă cameristă, e probabil că Băsescu nu a dorit să alimenteze, prin absență, o comparație, în media, cu situația din justiția americană, din care să iasă dezavantajat.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998