CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu mai face odata Romania de ris in UE: cazul Stefan Deaconu

0 comentarii / 2966 vizualizări / 18 iunie 2010

Traian Băsescu a încercat să își plaseze pe șest un fidel de al său într-un post greu din justiția europeană, dar a dat un chix răsunător după ce protejatul, consilier prezidențial, a fost respins de comisia externă de specialitate.

Anul acesta, în iunie, expiră mandatele magistraților români la instanțele judiciare ale UE, judecatoarea Camelia Toader, de la Curtea de Justiție a Comunității Europene și judecătorul Valeriu Ciucă, de la Tribunalul de Primă Instanță al Comunității Europene, astfel încît puterea de la București avea de ales între înnoirea mandatelor actualilor magistrați și înlocuirea lor cu alți profesioniști. În cazul reputatului judecător prof.univ.dr.Valeriu Ciucă, Băsescu a ales, zilele trecute, să propună un alt nume în locul său, deși acesta a făcut o figură foarte bună în mandatul deținut. Cine a fost alesul? Potrivit fostului ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, cel desemnat de guvern, la solicitarea președintelui, a fost consilierul prezidențial Ștefan Deaconu.

Consilierul prezidențial Ștefan Deaconu

Chiuariu a dezvăluit Antenei 3, însă, că pentru a fi validat pe post, Deaconu trebuia să obțină avizul unei comisii de judecători ai UE, care l-au trîntit cu brio, declarînd că acesta nu îndeplinește cerințele postului. Demn de menționat faptul că toată această acțiune, care implică România la nivel european, a fost făcută pe șest, neexistînd nicio referire oficială la ea nici din partea guvernului, nici a președinției, spre deosebire de momentul desemnării actualilor judecători europeni, cînd guvernul Tăriceanu a făcut o selecție bazată pe concurs, în două etape, în final cîștigînd doi profesioniști redutabili, deși interesați de post au fost și politicieni liberali, precum Renate Weber. În acest moment, guvernul este în situația de a desemna un alt magistrat pentru postul respectiv, o acțiune, de asemenea, învăluită complet în tăcere. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998