CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu matura cu Iohannis: ”A parasit bosumflat campul de batalie”

0 comentarii / 1879 vizualizări / 24 septembrie 2017

Fostul președinte Traian Băsescu îi reproșează succesorului său forfaitul în disputa cu Ucraina pe marginea învățămîntului pentru minorități, afirmînd că anularea vizitei acestuia e o mare gafă.

”Anularea vizitei Preşedintelui Iohannis în Ucraina şi respingerea vizitei la Bucureşti a Preşedintelui Parlamentului Ucrainei reprezintă o mare eroare politică, în condiţiile în care noua lege a educaţiei încă nu a fost promulgată.

La limită, dar încă era timp pentru discuţii şi negocieri la nivelul celor doi şefi de stat, iar după discuţiile bilaterale, la declaraţia comună în faţa presei, Preşedintele României trebuia să exprime acolo, la Kiev, punctul de vedere susţinut în discuţii şi concluziile la care s-a ajuns. Putea fi un mare succes sau un mare eşec, dar românii din Ucraina ar fi ştiut că Preşedintele României i-a apărat până la capăt. Din păcate, anulând vizita, am părăsit bosumflaţi “câmpul de bătălie“ înainte de a trage “ultimul cartuş”.

Eu l-aş fi tras, chiar dacă şansele de succes erau mici. Nimic nu este umilitor când aperi interesele românilor din afara frontierelor.

Anularea vizitei ar fi fost justificată, dacă Preşedintele Ucrainei ar fi promulgat imediat noua lege a educaţiei” scrie Băsescu pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998