CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu – mesaje tot mai schizofrenice

2 comentarii / 2617 vizualizări / 7 mai 2015

La doar cîteva zile după ce a stupefiat opinia publică prin lăudarea Laurei Kovesi și propunerea ei pentru un nou mandat la șefia DNA, Băsescu recidivează cu un mesaj pe Facebook în care se pronunță pentru păstrarea în Codul penal a celei mai controversate sintagme, aflată la baza celor mai multe arestări abuzive din ultimul an.

Mesajele lui Băsescu devin de-a dreptul schizofrenice, pentru că se duc pe două direcții total diferite, bulversînd complet publicul. Pe de-o parte, fostul președinte nu mai prididește, de aproape șase luni, cu denunțarea practicilor abuzive ale procurorilor DNA, la loc de cinste fiind denunțurile, arestările preventive și spectacolul cătușelor, dar și neortodoxa frăție cu SRI. Pe de alta, același Băsescu o laudă pe șefa ”abuzivilor” și atacă devastator parlamentarii care vor eliminarea sintagmei ”suspiciuni rezonabile” de pe lista motivelor pentru arestare preventivă, deși această formulare, nou introdusă în lege, e considerată responsabilă pentru cele mai multe arestări abuzive.

”Opriți-vă, imbecililor!” scrie azi, pe Facebook, fostul președinte. ”Un grup de parlamentari a început o bătălie nemiloasă cu codul penal și cu justiția pentru a înlocui sintagma “suspiciuni rezonabile” cu sintagma “indicii temeinice”. Eu, ca om politic, susțin că formularea actuală trebuie să rămînă pentru că dă un spectru foarte larg de apreciere judecătorului. Încercarea de a-l încorseta pe judecător în criterii înguste, la aprecierea arestării preventive, ar fi o greșeală și, în mod categoric, problema sistemului nostru judiciar nu este aici. Personal, cred că problema sistemului judiciar este chiar la parte din judecători, la mentalitatea lor legată de propria independență sau de propria lor putere”, mai scrie Băsescu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Asa s-a comportat tot timpul.

  2. I like this kind of post most…
    green horizon garcinia

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998